Other

Eigen bar bouwen? Paul deed het met slechts 100 euro aan pallets en verf

Eigen bar bouwen

Wat is het leven toch mooi als man. We genieten vooral van de kleine dingen, maar soms, heel soms, ook wel van de grote. Wat te denken van een pickup? Of een huis aan een vijver met een visgat in de woonkamer? Of gewoon een eigen creatie voor in de tuin om de hele buurt te voorzien van alcoholische versnaperingen. Over dit laatste kan Paul Nowak wel mee praten. De hobbyist uit Sheffield ging viraal met een masterclassje ‘eigen bar bouwen’.

We kunnen je bij deze al verklappen dat hij de bouwinstructies niet prijs geeft. Misschien weet hij niet eens meer hoe hij het voor elkaar gekregen heeft. Wat wel zeker is, is dat Paul hoe dan ook een legendarische inspiratie is voor velen. Kijk nu eens naar deze bar:

Eigen bar bouwen

Stel je toch eens voor. Jij plus je maten met een biertje in de tuin en de barbecue helemaal vol. Wetende dat jullie allemaal het meest genieten van jouw eigen creatie. Geloof ons, dan smaakt dat biertje toch nog net iets beter. Natuurlijk is er niks mis met hard werken en het gewoon laten bouwen, maar iets met je eigen handen maken maakt je toch als een kind zo blij. Het zit gewoon in de genen zou je kunnen zeggen.

De levende legende weet dit als geen ander. Paultje gaat graag met hout aan de slag. Geef hem een lading pallets, trays, verf en spullen die je normaal gesproken in de meest epische barren ziet hangen, en hij maakt er wel wat van. Of zoals hij aan de LadBible verklapte: “Het kostte me een paar dagen nadat ik alle spullen had gekregen die ik nodig had om het in elkaar te flansen. Ik heb altijd van houtwerk gehouden, ik had het moeten doen toen ik van school ging, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik had wat terrasplanken neergezet in de tuin en ik heb altijd een bar in de tuin willen hebben, dus heb ik wat pallets die ik gekregen heb tegen elkaar geslagen.”

The Voyage

Natuurlijk doet de beste man het nu wel makkelijker klinken dan dat het is, want het is een fraai stukje architectuur. Vooralsnog schittert het in zijn tuin als ‘The Voyage’, vernoemd naar zijn favoriete vakantiebestemming in Turkije. Het mooie is dat je nu aan de bar ook een flinke reis kunt maken. Zo is er genoeg ruimte voor een volledige reeks aan bieren, sterke dranken en wijnen.

En dat terwijl hij de pallets voor niets kreeg, de kratten ook niks kostten, voor het dak 40 pond moest worden afgetikt en de verf de som op zo’n 80 tot 90 pond uit liet vallen. Omgerekend praten we hier dan dus over nog geen 100 euro max. Wordt het niet eens tijd dat jij de mouwen op gaat stropen?