Droom jij van een vakantie in de ruimte? Binnen vijf jaar zou dit zomaar realiteit kunnen worden. In 2027 opent het eerste ruimtehotel, Voyager Station, namelijk haar deuren voor gasten.

Allereerste ruimtehotel Gateway Spaceport

Het luxueuze etablissement wordt geleidt door het in 2012 opgerichte bedrijf Gateway Spaceport. Het bouwwerk lijkt op het ruimtestation uit 2001: A Space Odyssey. Het betreft hier een wielvormig voorwerp van 500 meter breed dat zweeft in een baan om de aardbol. Het ruimte station van Gateway zal door bouwbedrijf Orbital Assembly Corporation gebouwd worden.

De bouw van het 50.000 vierkante meter grote bouwwerk begint naar alle waarschijnlijkheid in 2026 en in 2027 kunnen de eerste bezoekers het hotel betreden. Bij de opening biedt het etablissement onderdak aan maximaal 440 mensen.

Het hotel zal buiten de dampkring rondzweven. Bij lage zwaartekracht – ongeveer één zesde van de zwaartekracht op aarde – krijgen de gasten diverse activiteiten aangeboden. Het hotel bestaat uit 24 luxe departementen, die via liftschachten aan elkaar verbonden zijn. Het interieur bestaat uit natuurlijke materialen en kleuren. Daarnaast hebben gasten een werkelijk adembenemend uitzicht.

Bijzonder duur grapje

De kosten van het ruimtestation zijn groot. Naar schatting vergt het project een investering van maar liefst 70 miljard dollar. Over de financiering is weinig bekend, maar Gateway Spaceport staat absoluut open voor donaties. Regeringen en particulieren kunnen in ruil voor een donatie gebruik maken van het station.

Gateway Spaceport

Over de kosten van een reis naar de ruimte is ook nog niet veel bekend, maar één ding is zeker: het zal niet goedkoop worden. Echter gaf Gateway Spaceport aan dat een trip naar het buitenaardse hotel in de toekomst net zo veel moet kosten als een trip naar Disneyland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Astroholics (@astro_holics)

Voormalig piloot van de Orbital Assembly Corporation, John Blincow, stelt dat het een belangrijke tijd voor het ruimtereizen is. Wat de ruimtevaart betreft, ligt het gouden tijdperk nog om de hoek.