Een Tesla stelen is lastiger dan het lijkt. Je kunt het proberen, maar dankzij de moderne technologie is het een hele klus. Deze jongen in Californië kwam er zelf achter, toen hij probeerde een man van zijn Tesla Model 3 te beroven. Toen hij de auto uit stapte werd hij direct in de boeien geslagen. Hoe dit kan? De eigenaar had de afstandsbediening van zijn Tesla in zijn broekzak.

Tesla stelen mislukt

Een bestuurder van een Tesla Model 3 stond voor een stoplicht te wachten, tot een jonge dief hem beval uit te stappen. Dit deed de man ook en hij liet de dief zijn Tesla stelen. Zo leek het tenminste, maar de eigenaar had nog een trucje voor de dief in petto. Toen de jongen met zijn auto wegreed, haalde hij namelijk zijn telefoon tevoorschijn. Hiermee kon hij op afstand de elektromotor uitschakelen, waardoor de auto stopte met rijden. De jongen kon zelfs niet uitstappen, omdat de eigenaar de auto van afstand op slot had gedaan.

***SUBJECT ARRESTED FOR CARJACKING****On May 8, 2020, at approximately 10:20 a.m., officers were dispatched to the 400…

Geplaatst door Barstow Police Department op Dinsdag 12 mei 2020

Ook nog stoned

Toen de politie arriveerde, hoefden de agenten de eigenaar alleen maar te vragen om zijn auto te ontgrendelen. De jongen kon gelijk in de boeien worden geslagen bij het uitstappen. Zijn poging tot een Tesla stelen was finaal mislukt.

Dat hij niet zelf kon ontsnappen uit de Tesla Model 3 kwam misschien doordat de 21-jarige jongen niet helemaal helder was. Toen de agenten zagen hoe hij uitstapte, konden ze aan zijn lichaamstaal en gedrag al merken dat hij stoned was. Dat was voor de politie nog een extra reden om dit incident nog even van dichterbij te bekijken.

Voor de eigenaar van de Tesla Model 3 is het dus goed afgelopen. Hij kon ongeschonden wegrijden in zijn auto die gelukkig niet total loss gereden was. Hij mag de technologie van zijn auto dankbaar zijn en weet wat nu wat hij moet doen als mensen denken dat een Tesla stelen een goed idee is.