Sports

Bizar: oud-Feyenoorder zou bij transfer zijn tweelingbroer in zijn plaats hebben gestuurd

Edgar Ié

Een bizar verhaal uit Roemenië. Daar zou oud-Feyenoorder Edgar Ié bij zijn transfer naar Dinamo Boekarest namelijk zijn tweelingbroer hebben gestuurd. Althans, die geruchten gaan daar in lokale media.

Edgar Ié zou bij transfer zijn tweelingbroer hebben gestuurd

Edgar Ié speelde in het seizoen 2019-2020 voor Feyenoord, de periode dat de Rotterdammers een toch wel dramatische tijd kenden. Hij speelde uiteindelijk 19 wedstrijden voor de Rotterdammers, alvorens hij gedurende de Coronapandemie weer vertrok naar zijn oorspronkelijke club Trabzonspor.

Afgelopen winter maakte Ié een transfer naar Dinamo Boekarest uit Roemenië, dat momenteel 14e staat in de competitie aldaar. Voor die club speelde hij tot nu toe slechts elf minuten, al wordt er in de Roemeense media gesuggereerd dat de verdediger de club wel eens aan het lijntje gehouden zou kunnen hebben. Zo wordt er gezegd dat Ié zijn tweelingbroer heeft gestuurd. Daar zou de club verschillende redenen voor hebben. Zo zou Ié bij zijn komst geen woord Engels kunnen, terwijl de club zeker denkt te weten dat de mandekker de taal in eerdere gesprekken wel beheerste. Daarnaast weigert de speler zijn rijbewijs te laten zien. Volgens de berichtgeving zou de clubs zelfs een DNA-test willen laten doen om te bepalen of ze te maken hebben met de echte Edgar Ié.

Ook is er op basis van voetbalkwaliteiten twijfel over of de persoon in kwestie wel echt Edgar is.

Vierde niveau van Portugal

Toch is zijn broer ook profvoetballer, zijn favoriete positie is rechtsbuiten Hij speelde in de jeugd van Sporting Lissabon, waarna hij bij FK Kruoja Pakruojis in Litouwen terechtkwam. Daarna volgden nog periodes op het derde en vierde niveau van Portugal. Tot 1 januari van dit jaar stond Edelino Ié onder contract bij het Poolse Tluchovia Tluchowo.

Hoe dan ook, mocht daadwerkelijk Edelino en niet Edgar de wedstrijden gespeeld hebben voor Dinamo, dan hangt de club een reglementair verlies in de desbetreffende vijf wedstrijden boven het hoofd. De club zelf ontkent in ieder geval alle aantijgingen.