Ook al is 2020 nog bezig (al zijn wij al toe aan nieuwjaar), toch is er uit onderzoek van Forbes naar voren gekomen welke acteurs de afgelopen 12 maanden het meeste geld in het laatje brachten. Daaruit is één duidelijke best betaalde acteur van 2020 gekomen.

De best betaalde acteur van 2020 is Dwayne Johnson

Het onderzoek van Forbes werd gebaseerd op de periode van juni 2019 tot juni 2020. Het waren voor de filmwereld natuurlijk roerige tijden. Veel bioscopen gingen dicht en bepaalde films werden uitgesteld.

Toch werd er genoeg verdiend, onder andere met samenwerkingen, sponsordeals en filmcontracten. Forbes’ onderzoek is duidelijk: Dwayne ‘The Rock’ Johnson is de best betaalde acteur van 2020.

Een gigantisch inkomen aan sponsordeals en filmsalarissen

Het is niet erg verrassend dat Dwayne Johnson op nummer één staat. Hij stond namelijk ook al op één in de top 10 van 2019. Die positie behoudt hij, als best betaalde acteur van 2020. De acteur verdiende de afgelopen 12 maanden namelijk maar liefst $87,5 miljoen dollar.

Dit deed hij door sponsordeals aan te gaan, een samenwerking te starten met een kledingbedrijf en natuurlijk met zijn filmrollen. Eerder schreven we je al over de film Red Notice. Deze film belooft de duurste Netflix film aller tijden te worden. Voor zijn rol in de film krijgt alleen The Rock al zo’n $23,5 miljoen. We snappen die nummer één plaats dus wel.

best betaalde acteur van 2020

Andere grootverdieners in de top 10

Dwayne Johnson mag wellicht de best betaalde acteur van 2020 zijn, dat betekent niet weg dat andere namen uit de top 10 van Forbes weinig verdienen. Zo is Ryan Reynolds de nummer twee met $71,5 miljoen.

Mark Wahlberg, bekend onder andere van Spenser Confidential, staat op de derde plaats met $58 miljoen. In deze situatie is het dus niet zo heel erg om derde te worden. We vragen ons af of Dwayne Johnson volgend jaar wéér op de eerste plaats staat, of dat hij het stokje dan inmiddels heeft overgegeven aan één van de andere acteurs.