Gear

Is de Wilson WAMM Master met €610k de duurste speaker ter wereld?

Duurste speaker ter wereld

Het festivalseizoen is geopend en de party guide is overladen met festiviteiten! Wij weten natuurlijk niet wat voor planning jij erop nahoudt, maar er is vast nog wel ruimte voor één meer, of twee, of honderd? Met de tweemeter-hoge Wilson Audio WAMM Master Chronosonic Speakers haal jij namelijk Tomorrowland-praktijken in huis. Met een prijsje van 610.000 eurootjes ($685,000.00) zou het echter zomaar de duurste speaker ter wereld kunnen zijn. Tegen een dagticketprijs van 105 euro kun je daarvoor 5809x naar het feest in het Belgische Boom.

Watch on YouTube

Wilson Audio WAMM Master Chronosonic Speakers

Even snel over de speakers, met een hoogte van 2m, breedte van 50cm en diepte van 1m is er natuurlijk genoeg ruimte voor semi-sonisch geweld. Dit resulteert in 10,5” en 12,5” woofers in de onderste behuizing. De midrange drivers en tweeters hebben elk een eigen module toegewezen gekregen. De constructie maakt het mogelijk om elke module naar wens te positioneren. Hierbij krijg je nog een tip van Wilson Audio: maak je geluidsbeeld nog realistischer door de drivers correct uit te lijnen tot de luisterpositie.

Opstijgen is ook helemaal geen probleem, want het gebruikte materiaal is aluminium van luchtvaartkwaliteit, in combinatie met Wilson Audio’s S-, X- en W-materiaal. Mocht je deze in huis willen halen, dan zou het goed kunnen dat jij je huis ervoor op moet geven, maar voor voor meer informatie check je de brochure.

Duurste speaker ter wereld is van goud

Maar is het nu de duurste speaker ter wereld? Dat helaas niet, sinds 2012 staan de Hart Audio D&W Aural Pleasure speakers bekend als het duurste paar luidsprekers ter wereld. Zoals de naam al uitwijst komen ze van de hand van Hart Audio, als onderdeel van het Aural Pleasure-assortiment. Er wordt natuurlijk wel een beetje valsgespeeld, want de kast van de speaker is vervaardigd uit 24-karaats goud en heeft een prijskaartje van om en nabij 4.2 miljoen euro. Je kunt vast ook wel begrijpen dat de wereld slechts één paar kent. Heb jij geen 4 miljoen liggen, dan kun je altijd nog voor de 18 karaats gouden speaker gaan, die kost maar 3.5 miljoen euro.

Als het goed om een geluidsinstallatie van Wilson’s niveau, dan spant de Transmission Audio Ultimate de kroon met een waarde van 1.4 miljoen euro en versterkers met een output van 31.000 watts. Als dit allemaal te hoog gegrepen voor je is, kun je altijd nog een toontje lager meezingen met de speakers van Bowers & Wilkins.