Auto’s vliegen voor absurde bedragen over de toonbank. Maar wat is nu eigenlijk de duurste online verkochte auto ooit? Wij hebben het antwoord voor je.

Dit is de duurste online verkochte auto ooit

Op Bring a Trailer worden dagelijks tal van auto’s verkocht. Vaak zijn dit tweedehands auto’s in een nog zeer goede staat. Een groot gedeelte hiervan zijn top tier, high-end sportwagens. Onlangs werd er opnieuw een exemplaar voor meerdere miljoenen versleten. Volgens Bring a Trailer is dit nu de duurste online verkochte auto ooit. Kun jij raden welke auto het is?

duurste online verkochte auto

Snelheidsduivel uit het jaar 2017

Het is geen Lamborghini, geen Bugatti en ook geen Rolls-Royce. De duurste online verkochte auto ooit is nu deze Ferrari LaFerrari uit 2017. Iemand legde 5,36 miljoen dollar, omgerekend ongeveer vijf miljoen euro, neer voor de bolide. En dat terwijl de koper de wagen slechts via het internet kon bewonderen.

Duurste auto ooit online verkocht Duurste online verkochte auto ooit Ferrari

Ferrari LaFerrari is geliefd bij veel autoliefhebbers

De koper had niet meer nodig dan een paar afbeeldingen en de garantie van Bring a Trailer. Logisch, want de Ferrari LaFerrari heeft een brute 6.3 liter V12-motor die maar liefst 950 pk aan vermogen levert. Binnen de 2,5 seconden zit je van 0 op 100 km/u. Daarnaast heeft de supercar een topsnelheid van 349 kilometer per uur. Niet heel gek dus dat dit nu de duurste online verkochte auto ooit is. Ook Lewis Hamilton heeft er één in bezit. Bekijk hier de hele autocollectie van Lewis Hamilton.

Dat de prijzen van online verkochte auto’s veel lager liggen dat bij fysieke veilingen, mag duidelijk zijn. Natuurlijk is 5,36 miljoen euro een megabedrag voor de duurste online verkochte auto ooit. Maar die prijs valt in het niet in vergelijking met een aantal van de duurst verkochte auto’s ooit in het algemeen. Zo werd er een paar weken geleden nog een Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut voor een bedrag van 135 miljoen euro verkocht. Bizar.

Beeld: Ferrari.