Other

Vraagprijs van duurste huis in Amerika zakt met 100 miljoen

Duurste huis Amerika

Zon, zee en peperdure woningen: de heuvels van Bel Air, Los Angeles, in een notendop. Hoe groter en luxer, hoe beter. Hiervoor wordt dan ook graag de portemonnee getrokken. Toch lijkt er, óók in de City of Angels, een plafond te zitten aan wat men bereid is neer te leggen voor een stulpje. Het duurste huis van Amerika, bestaande uit vier verdiepingen, een gigantische parkeergarage en een helidek, zakt met maar liefst 100 miljoen dollar in vraagprijs. 

Duurste huis in Amerika

Wij steigeren in Nederland al bij het zien van de prijzen op onze woningmarkt. Maar een kilometer of 4.000 verderop winnen de Amerikanen het glansrijk als het gaat om buitensporige woningprijzen. Het ligt eraan waar je zoekt, maar voor een stulpje in een regio als LA gaat het al snel over getallen die uit verbluffend veel cijfers bestaan. Het duurste huis van Amerika ging een tijdje geleden de markt op voor maar liefst een kwart miljard dollar. Even ter illustratie, dat zijn pak hem beet 800 Lamborghini’s (in luxe uitvoering). De vraagprijs van deze enorme mansion is nu met 100 miljoen verlaagd, maar waarom?

Beetje zakken

Het probleem is niet heel ingewikkeld; het huis is simpelweg te duur. De top van de Amerikaanse woningmarkt ligt rond de 100-120 miljoen. Een woning van een kwart miljard is blijkbaar ook voor rijke Amerikanen een brug te ver. Met een nieuwe vraagprijs van 150 miljoen is het nog steeds een torenhoog bedrag, maar niet langer het duurste huis van Amerika.

Wat krijg je er voor?

Dus stel, je ziet de nieuwe prijs en denkt daar wel wat mee te kunnen, wat staat er dan precies op je te wachten in de Californische heuvels? Het (inmiddels niet meer) duurste huis van Amerika is gelegen op 38.000 hectare grond en telt vier verdiepingen. Je bezit over twaalf slaapkamers, 21 badkamers, vijf barren, drie keukens, een enorm glazen zwembad. Ook beschik je over een gameroom, een bowlingbaan, een bioscoop en parkeergarage (om de 320 Lamborghini’s te stallen die je door het prijsverschil kon kopen). Of het het terecht het duurste huis van Amerika was? Kijk en oordeel zelf.  

Bron: MAN MAN