Onlangs hebben we je nog uitgelegd waarom 40 exemplaren van de Bugatti Divo binnen no-time over de kop gingen. De snelheidsduivels kostten maar liefst 5,8 miljoen per stuk, 5,8 miljoen! Nu kunnen we dat natuurlijk een flink bedrag vinden, maar het blijkt dat er nog duurdere Bugatti’s op de markt rondrijden. The Supercar Blog dat Bugatti meent namelijk dat er een hypercar onderweg is. De duurste Bugatti komt eenmalig en wordt geleverd in opdracht van niemand minder dan Ferdinand Piëch. Ferdinand is de voormalige voorzitter van de Volkswagen Group.

De prijs van de klasbak die we in maart gepresenteerd krijgen tijdens de Autosalon van Genève? Een astronomisch bedrag van € 16 miljoen ($ 18,2 miljoen).

Duurste Bugatt 2 Duurste Bugatt 3 Duurste Bugatt 1 Duurste Bugatt 4

Duurste Bugatti

Naar alle waarschijnlijkheid zal het nieuwe model gebaseerd zijn op de Bugatti Chiron. En net als de Divo wordt de duurste Bugatti verwacht met een kenmerkende carrosserie die het exorbitante prijskaartje rechtvaardigt. Voor 16 miljoen eurootjes verwachten we ook dat er serieuze wijzigingen worden aangebracht aan de monsterlijke 8,0-liter quad-turbo W16-motor om ervoor te zorgen dat deze goed uitpompt boven 1500 pk’s.

Bugatti bevindt zich midden in het vieren van zijn 110e verjaardag. De eenmalige hypercar kan dus mooi gebruikt worden om de naam van Bugatti te etaleren op de Autosalon van Genève. Mogelijkerwijs vindt de onlangs onthulde Chiron Sport 110 Ans Edition hier trouwens ook zijn doping. De mannen van Carscoops hebben al deze geruchten voorgelegd bij Bugatti. De reactie van Tim Bravo, Bugatti’s hoofd communicatie, luidde: “Ik heb die verhalen ook gelezen. Volgens het beleid van het bedrijf geven we echter geen commentaar op geruchten en speculaties.”