Food & Drinks

Poeder, water, roeren en proosten maar: Duitse brouwerij ontwikkelt bier in poedervorm

bierpoeder

Poeder, water, goed roeren en proosten maar: een Duitse brouwer heeft bierpoeder ontwikkeld. Gaat dit de toekomst van bier drinken veranderen?

Milieuvriendelijk bier: bierpoeder

Bier is een van de meest geliefde drankjes ter wereld en wordt overal ter wereld geproduceerd en geconsumeerd. Echter, de productie van bier gaat gepaard met aanzienlijke CO2-uitstoot en heeft een impact op het milieu. Een Duitse brouwerij heeft daarom een nieuwe manier gevonden om bier te produceren die de ecologische voetafdruk van het product aanzienlijk vermindert. Het bedrijf heeft namelijk bier ontwikkeld in poedervorm. Zo kan jij voortaan nóg makkelijker je eigen bier brouwen.

Water toevoegen

Wanneer water wordt toegevoegd aan het poeder, verandert het in bier. Het poeder is momenteel nog niet-alcoholisch, maar er worden stappen genomen om een alcoholische versie te ontwikkelen. De poedervormige bierproductie kan de CO2-uitstoot met 3-5 procent verminderen in Duitsland en met 0,5 procent wereldwijd als iedereen overstapt op dit product. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de impact van de bierproductie op het milieu. Als er nog wat alcohol bij zou kunnen, zou het nog leuker worden.

Het potentieel van bierpoeder

Het idee van bier in poedervorm is niet helemaal nieuw, maar het is nog niet op grote schaal geproduceerd. De ontwikkeling van poedervormig bier door een grote Duitse brouwerij kan de weg vrijmaken voor meer producenten om deze technologie te omarmen. Het kan ook nieuwe mogelijkheden bieden voor het transport van bier. Poedervormig bier neemt veel minder ruimte in beslag dan vloeibaar bier. Dit kan de logistiek en het transport van bier makkelijker maken. De kosten van het transport zullen daardoor ook lager worden.

View post on Instagram
 

Poedervormig bier kan een belangrijke stap zijn in de richting van duurzame bierproductie. Als het op grote schaal wordt geïntroduceerd, kan het een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van dit populaire drinken. Als de smaak er niet op achteruit gaat, zou het alleen maar een goede ontwikkeling kunnen zijn.

Beeld: Klosterbrauerei Neuzelle.