De temperatuur verandert, je scheert jezelf aan de lopende band en bij die zeldzame keer dat je je wél in de kou naar de sportschool beweegt, veeg je om de haverklap verwoed het zweet van je voorhoofd. Het onvermijdelijke resultaat; een droge, trekkerige huid die ruw aanvoelt en misschien zelfs schilfert (vooral onder je baard). Maar goed, hier heb je natuurlijk gewoon goede producten voor.

Mannen met een droge huid: opgelet!

Mannen hebben vaker een iets vettere huid dan vrouwen, al verschilt dit natuurlijk per persoon en seizoen. In de herfst en winter – vooral bij sterke temperatuurwisselingen – kan de huid wat droger aanvoelen. Voornamelijk mannen met een huid met te weinig vocht lopen het risico op een te droge huid. Dit komt doordat hun bovenste laag van de huid sneller gevoelig reageert op externe factoren. Een wat oudere huid verliest van nature meer vocht, waardoor deze huid loopt nog meer risico loopt.

Wat is een droge huid precies?

Heb jij een droge huid? Dan is je vet-vocht-ratio eigenlijk uit balans. Dat komt doordat de talgklieren niet on point en niet meer zo productief zijn. Dit kan liggen aan je genen, maar is vooral van externe factoren – zoals de kou, zon en mondkapjes – afhankelijk. Ook reinigen, scheren en verzorgingsproducten gebruiken die niet bij je huid passen, tasten je beschermlaag aan en maken je huid gevoeliger.

Het is dan wel belangrijk om je huidverzorging – als je die al hebt – daaraan aan te passen. Op die manier kan je je huid namelijk goed beschermen en verzorgen. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat gaan wij je nu vertellen. 

Stap 1: Het reinigen van de huid

Het is – voor welke soort huid dan ook – van belang om je huid te reinigen. Je tere huidje moet namelijk elke dag dealen met talg, zweet en dagelijks vuil zoals uitlaatgassen. Bij een droge huid moet je vooral even op de temperatuur van het water letten (niet te warm, niet te koud) en kan je beter een milde gezichtsreiniging gebruiken. Door je huid te wassen met zeep kan je de pH-waarde van je huid verstoren, dus da’s ook niet zo handig. Deze zeep met Red Beraclay doet dit niet en is uitermate geschikt voor de gevoelige, droge huid door zijn beschermende en verzorgende bestanddelen.

Stap 2: Scrub één of twee keer in de week

Door je gezichtshuid één of twee keer per week te scrubben zorg je ervoor dat dode huidcellen verleden tijd zijn en voorkom je dat je poriën verstopt raken. Ook hier geldt: gebruik een milde variant, om de huid niet te irriteren of overbelasten. Deze gezichtsscrub kalmeert, voedt de huid én beschermt ‘m voor invloeden van buitenaf.

Stap 3: Moisturize

Een goede moisturizer kan wonderen verrichten. Deze vriend zorgt voor een betere veerkracht van de huid en beschermt ‘m gelijk tegen uitdroging. En je ziet ‘m al aankomen; gebruik er eentje die geen irriterende bestanddelen bevat. Deze moisturizer vermindert huidaandoeningen en verzacht en hydrateert de huid. Er zitten ook antioxidanten in die je droge huid verzorgen en beschermen tegen UV-straling. Ook niet onbelangrijk.

The Essential

We horen je al denken. Allemaal leuk en aardig, maar waar haal ik die producten nou vandaan? No worries, XY Made heeft een pakket samengesteld met daarin alle producten die je nodig hebt. De scrub, cleanser en moisturizer zitten in de Essential Routine. Makkelijk en snel, precies wat jij als man nodig hebt.