Actueel

Kijkvoer: “Iron Man” komt met nieuwe “Top Gear” op HBO

downey's dream cars robert downey jr.

Robert Downey Jr. is van plan om zijn te gekke auto verzameling te gaan verduurzamen, en wij mogen daar erbij zijn. In de serie Downey's Dream Cars, op HBO Max, gaat Robert zijn eigen autocollectie proberen te verduurzamen.

Robert Downey Jr. is een autofanaat

Na ‘Endgame’ was het klaar voor Iron Man. Na zijn laatste adem geblazen te hebben, komt hij niet meer terug in de Marvel Serie. Ondanks zijn pensioen als superheld, is Robert niet stil gaan zitten. De acteur is verder gegaan met zijn hobby en is een serie begonnen met HBO Max. In de serie gaat Robert Downey Jr. zijn autoverzameling verduurzamen. Dit doet hij omdat hij de oprichter is van Footprint Coalition. Gezien hij het gezicht is, is het niet praktisch om dan nog in te gekke, vervuilende auto’s te rijden. Dat voelde volgens hem hypocriet. De acteur is vaker te spotten in peperdure en iconische auto’s en dat is geen goed beeld voor het milieubewust bedrijf.

Dat kan duurzamer!

Dus nu heeft Robert Downey Jr. een probleem, maar hoe zit het met de oplossing? Die heeft hij ook, en is te zien in zijn nieuwe HBO Max serie genaamd ‘Downey’s Dream Cars’. Op 22 juni komt de reality-serie uit waarin de auto’s van Downey in de spotlights worden gezet. Zijn vierwielers worden namelijk duurzamer gemaakt. Zo noemt hij in de trailer dat zijn klassieke Buick Riviera een hybride is geworden. Ook gaan we zien te krijgen hoe een andere auto op biodiesel gaat rijden en komt er een electro-modding aan te pas.

“We zijn wat we rijden, en omdat ik in de loop der jaren een formidabele collectie klassieke auto’s heb verzameld, was ik een benzinespuwende puinhoop”, vertelt de acteur in de trailer “De afgelopen drie jaar waren een hoopvol experiment, toen ik de beste en slimste koppen inschakelde om de voertuigen te evalueren, op te voeden, te verheffen en koolstofvrij te maken op een manier die het grenzeloze potentieel van creatieve probleemoplossing laat zien.”

Releasedatum & trailer van ‘Downey’s Dream Cars’

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten voor we de ‘Downey’s Dream Cars’ te zien krijgen, want op 22 juni komen er twee afleveringen naar HBO Max. Daarna komen er elke donderdag, tot 6 juli, een aflevering online. De trailer is wel al uitgebracht en die kan je nu hier beneden bekijken:

Watch on YouTube

Beeld: Greg Gjerdingen.