Als we een favoriete auto-reviewer moesten kiezen, dan zou dat wel Doug DeMuro zijn. Video na video laat hij ons weer versteld staan van niet alleen de snelste, maar ook de meest rare en interessante voertuigen. Dit keer is het weer de beurt aan een bijzondere auto. Het betreft de hypercar genaamd LaFerrari van – je raad het al – Ferrari. De auto is nog altijd het paradepaardje van de Italiaanse supercar-bouwer. In de nieuwste video laat DeMuro op enthousiaste wijze zien waarom de LaFerrari nog steeds om van te zwijmelen is.

Doug DeMuro met LaFerrari

In de video hieronder laat Doug DeMuro alle ‘quirks and features‘ zien van het Italiaanse kunstwerk. Met quirks and features bedoelt hij ‘alles dat opvallend en eigenaardig is aan de wagen’. Hij doet dit bij elke auto, maar omdat het in dit geval gaat om het paradepaardje van het bekendste Italiaanse automerk is het logisch dat hij wel even bezig is. Als je daarbij optelt dat hij ook nog een ritje mag rijden in de auto, kun je wel inzien waarom de video bijna 40 minuten lang is. Enjoy:

Ferrari LaFerrari

Het ziet er eigenlijk best gek uit. Als je naar de naam kijkt zie je twee keer de merknaam voorkomen. In het Nederlands staat er letterlijk ‘Ferrari de Ferrari’. Nu heeft het merk de gewoonte om haar hypercars een naam mee te geven van historische waarde. Kijk maar naar de Ferrari Enzo, die is vernoemd naar de oprichter van het bedrijf. Het merk vond de opvolger van de Enzo zo goed gelukt dat ze de auto naar het merk zelf vernoemden.

doug demuro

Niet gek, als je bedenkt dat het de krachtigste Ferrari tot nu toe is. Met zijn 949 paardenkracht heeft hij het hoogste aantal paardenkracht van de drie concurrerende hypercars van Porsche, McLaren en Ferrari. Daarbij is het de eerste Ferrari waarin een elektrische motor verwerkt is. Dit resulteerde in een auto die de snelste tijd behaalde op het Fiorano-circuit van de Italiaanse koetsenbouwer.