De een laat een woeste baard staan en de ander scheert zijn okselhaar er onmiddellijk van af. Het zijn moeilijke keuzes voor een man, aangezien ons lichaamshaar ons toch echt een stuk mannelijker maakt. We hebben daarom alle do’s and don’ts voor jullie onder elkaar gezet. Want wij van Gewoonvoorhem willen dat jullie er gewoon voor haar goed uit zien.

Gezichtshaar

Tja, dit is wel het belangrijkste gedeelte van je verzorging. Je hoofd is tevens het eerste wat een vrouw opvalt en je wilt natuurlijk wel dat dat allemaal in orde is. Trim je baard dus altijd netjes en zorg voor strakke contouren. Dit ligt natuurlijk wel aan wat voor kapsel of je baard wilt dragen. Bij een woest aantrekkelijke baard moet je er wel voor zorgen dat je kapsel hier goed op aansluit! Andersom is dit uiteraard hetzelfde. Wat je ook doet, zorg dat het duidelijk is dat je er aandacht aan besteedt.

lichaamshaar philips gewoonvoorhem

Oksels

Oké, kijk we snappen dat je deze plek het liefst helemaal glad hebt. Toch zal de dame met wie jij de nacht zal spenderen hier anders over denken. Zij zal verwachten dat hier wat haar zit, dus trim gewoon op een aardige lengte. Niet voor ons natuurlijk, maar het kan verkeren dat de vrouw in kwestie vraagtekens zet bij je mannelijkheid – dat wil je niet natuurlijk. Zolang het verzorgd is, is het tevens niet eens zo’n slechte look. Bovendien zweet je minder snel mét een beetje okselhaar. Win-win dus!

Borst

Een belangrijk lichaamsdeel van de man is natuurlijk z’n borst. Als jij denkt dat de sportschool een vervolgopleiding is en hier dus vrijwel elke dag staat te zwoegen om die chest eens even flink op te pompen, wees dan zeker niet bang om je borsthaar een goeie trimsessie te geven! Het ziet er verzorgd uit en is een stuk beter dan eruitzien als King Kong. Ook voor mannen die niet naar de sportschool gaan natuurlijk. Vrouwen houden simpelweg niet van een jungle – sta daar regelmatig bij stil. Met de Philips Bodygroomer kan jij zonder problemen gewoon lekker chill onder de douche je borst trimmen. Hij is waterbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat hij stuk gaat!

Lichaamshaar verzorging gewoonvoorhem

Rug en schouders

Heeft niet veel uitleg nodig toch guys? Het ziet er naar uit en doet afbreuk aan je ‘verzorgde’ uiterlijk. Hoe je ’t ook doet, zorg dat het verdwijnt – het is nou eenmaal niet zo dat we allemaal zo glad en haarloos als babybilletjes ons leven doorlopen. Echter, dat is geen vrijbrief om maar gewoon een wildgroei van jewelste tot stand te laten komen. Vrouwen knappen er enorm op af, dat is reden genoeg om er afscheid van te nemen toch?

Schaamhaar

Zoals eerder verteld vrouwen houden niet van een jungle, maar wij mannen net zo weinig. Een beetje haar is natuurlijk oké, je hoeft er niet uit te zien als een jochie van 12. Wegscheren of trimmen. Die keuze is helemaal aan jou. Het is voor ons gewoon belangrijk dat je een potentiële toeschouwer van je ‘zaakje’ niet de stuipen op ’t lijf jaagt en je ook daar alles onder controle hebt. Niets is aantrekkelijker dan een kerel die weet van de juiste aanpak.

Dit zijn de do’s and don’ts bij het onderhouden van je lichaamshaar

Philips

Bodygroom series 7000

 

Overige

Mocht je een atleet zijn scheer je lichaamshaar dan zeker weten weg. Mocht je een wond krijgen zal deze ook sneller helen en met veel sportkledij zijn je sportprestaties beter als je geen overbodig lichaamshaar hebt. Ook zul je minder irritaties ondervinden.

Mocht je een tattoo gaan zetten, scheer dan zeker niet van tevoren al je plek kaal. De tattoo artiest zal de desbetreffende plek scheren. Hier hoef jij zelf dus niks aan te doen. Ook moet je deze plek een aantal maanden niet scheren, aangezien de wond moet helen!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door
Philips