Normaliter is het gebruik van een e-bike een staaltje egoïsme pur sang. Nogal logisch, je kan moeilijk met z’n twee op een elektrische fiets. Hoe doe je dat dan als je er toch met z’n twee erop uit wil? De oplossing is dichtbij: de Doppio Classico. Een e-bike met de looks van een brommer en plek voor een extra passagier.

Elektrische fiets met extra zitplaats

De Doppio Classico maakt een einde aan alle praktische problemen door een e-bike te introduceren met een extra zitplaats. Zo toer je lekker met z’n twee door de stad. Mocht je denken dat je daarmee ook je snelheid en de actieradius beperkt, dan kunnen we je aangenaam verrassen. De e-bike die nog het meeste weg heeft van een retro-brommer, heeft een actieradius van maximaal 70 kilometer per uur. Met de snelheid zit het ook goed: ook met iemand achterop haal je doodleuk een snelheid van 25 kilometer per uur. Ideaal dus.

e bike

De Doppio Classico zit er niet alleen stoer uit, je kunt hem bijna volledig naar wens bestellen. Dat heeft vooral te maken met de accu. In de standaard uitvoering heb je de beschikking over een uitneembare accu van 672Wh (Li-ION, 48V, 14Ah). Wil je net even iets meer, dan kun je de upgrade kiezen waarbij de standaard accu wordt vervangen door een 840Wh (Li-ION, 48V, 17.5Ah) accu. Dat zorgt ervoor dat de standaard actieradius met 20 kilometer wordt vergroot tot 70 kilometer.

Duurzame e-bike

Afgezien van het praktische karakter van de elektrische fiets, is de Doppio Classico ook nog eens bijzonder duurzaam. Zo heeft de e-bike dankzij het sterke aluminium een maximaal draagvermogen van 180 kilo. De hydraulische schijfremmen (voor en achter) geven je daarnaast voldoende stopkracht. Ook is de Doppio Classico voorzien van het Shimano 7 Speed versnellingen systeem waardoor je moeiteloos kunt schakelen. Het super overzichtelijke display laat je tevens weten wat de stand van zaken is wat betreft tijd, batterijniveau, snelheid, gemiddelde snelheid, gereden afstand en de nog te rijden afstand.

Kortom, veel completer gaat het niet worden. Voor al die features betaal je uiteraard wel een behoorlijke prijs, maar je hebt dan ook plezier voor twee. Voor een bedrag van 2499 euro rij je er zo mee weg. Samen, of in je eentje.

Bron: Doppio