Dankzij een fout van WhatsApp is het voor andere personen mogelijk om behoorlijk wat roet in jouw eten te gooien. Zij kunnen namelijk jouw account laten verwijderen en is het voor sommige (mits ze het goed weten te doen) zelfs mogelijk toegang te krijgen tot jouw account.

Fout van WhatsApp

Het klinkt allemaal heel onschuldig “WhatsApp heeft een fout”, maar in de realiteit kan het je gewoon je account kosten. Het is dus zeker iets om serieus te nemen. Maar hoe is het dan mogelijk dat jij je account kwijt raakt? Het is eigenlijk heel simpel: op een ander toestel probeert iemand jouw account te activeren door het nummer in te voeren op WhatsApp, dat gaat natuurlijk niet, want jouw WhatsApp is gekoppeld aan jouw telefoon (door middel van een verificatie sms). En dat is waar ze gebruik van maken.

Ze blijven dit namelijk een aantal keer proberen, totdat ze dit niet meer mogen van WhatsApp zelf. Dan moeten ze twaalf uur wachten voordat ze het weer mogen proberen en in die tijd slaan ze toe. Ze sturen dan een mail naar WhatsApp met een slap lulverhaal over dat de telefoon met jouw nummer gestolen is, dus dan blokkeert WhatsApp jouw telefoon. Deze fout van WhatsApp kan eigenlijk niet door de beugel, want ze zouden moeten controleren waar de mail vandaan komt en wie hem verzendt, maar dit gebeurt helaas niet.

Zo zorgt de boosdoener er voor dat hij toegang krijgt via zijn telefoon en staat er op jouw WhatsApp dat je telefoon niet langer is geregistreerd. Dan kan je dus fluiten naar al je gesprekken en de rest.

Wat kan je er tegen doen?

Zo’n grote fout van WhatsApp moeten ze natuurlijk direct oplossen, maar wie weet hoe lang dat duurt. In de tussentijd moet je jouw account toch zien te beschermen, maar hoe pak je dat aan? Helaas is er niet al te veel tegen te doen, het enige wat jij kan doen is een tweestapsverificatie toevoegen. Hierbij voeg je een code toe om toegang te krijgen tot je WhatsApp. Maar dit valt ook weer te omzeilen. Het aller beste is om je e-mailadres toe te voegen, zodat WhatsApp weet wat jouw e-mailadres is. Nu maar hopen dat de fout van WhatsApp snel wordt opgelost, dit is namelijk belangrijker dan het ontwikkelen van hun nieuwe functies.