Cars & Bikes

Garage bezorgt opa ultiem geluksmoment door zijn 100 jaar oude oldtimer te fixen

Dodge

Terwijl je tegenwoordig minimaal zeventien jaar oud moet zijn om je rijbewijs te halen, is dat niet altijd het geval geweest. Ooit was er zelfs een tijd dat je gewoon zonder examen te doen een rijbewijs kreeg. Dat was overigens niet alleen in Nederland het geval, ook in bijvoorbeeld Amerika. Destijds kon het dus gebeuren dat je al – met geluk – op je zestiende je eerste auto kon kopen. Dat was ook het geval met deze 88-jarige Amerikaan. Een autogarage bezorgde hem de dag van zijn leven, door zijn allereerste, bijna 100 jaar oude Dodge, te repareren.

100 jaar oude Dodge Brothers wordt gerepareerd

Een oldtimer die nog nagenoeg perfect rijdt, is een uitzondering en zeker als de oorspronkelijke eigenaar nog in leven is. Het betreft een Dodge Brothers touring sedan uit 1926. Een bijzonder oude wagen dus, bovendien had de wagen al 62 jaar lang niet gereden. Kortom, de ideale klus voor Fat Fender Garage. Terwijl de heren normaal gesproken zich met heel andere projecten bezig houden was dit een ‘once in a lifetime’ situatie.

 

In 1957 voor het laatst op de weg

Wonder boven wonder, kon men de oldtimer weer aan de praat krijgen en de oude eigenaar was bijzonder verbaasd dat de Dodge nog bestond en helemaal toen hij merkte dat zijn eerste grote liefde het nog deed. De wagen is al die tijd in zijn bezit geweest en het is te danken aan zijn vrouw dat hij in staat was om nog één keer van zijn allereerste wagen te kunnen genieten. Het was in 1957 dat hij voor het laatst in de wagen heeft gereden. Kortom, de man kon weer talloze kostbare herinneringen ophalen. Toen de man de wagen kocht kon hij een snelheid behalen van 80 km/u. De wagen zelf kostte hem destijds 135 dollar, ongetwijfeld een klein kapitaal in die tijd.

Alles in originele staat

Opmerkelijk genoeg is alles aan de Dodge nog origineel. De lichten, de treeplanken, het leder van de stoelen tot aan de claxon toe. Kortom, je komt ze zelden tegen. De jongens van Fat Fender Garage hebben alles uit de kast moeten halen om de wagen weer aan de praat te krijgen. Dat het is gelukt is een klein wonder, maar de lach op het gezicht van de eigenaar is zonder meer onbetaalbaar.

Watch on YouTube