Alweer bijna vijf jaar geleden, in 2013, verongelukte Fast and the Furious-ster Paul Walker. De geliefde acteur kwam te overlijden nadat hij crashte met zijn Porsche Carrera GT. Omdat Walker een grote achterban had en men graag meer van de acteur gezien had willen hebben, werkt filmstudio Paramount nu aan een documentaire. De docu zal de naam ‘I am Paul Walker’ gaan heten en is een ode vol met terugblikken op het leven van de acteur.

Eerbetoon aan Paul Walker

Net als de documentaire I Am Heath Ledger (de eveneens overleden acteur), zal ook deze docu geregisseerd worden door Adrian Buitenhuis. Voor opnames zal Buitenhuis verschillende vrienden en collega’s van Walker gaan interviewen om samen met hen herinneringen en gebeurtenissen naar boven te halen. Naast de acteercarrière komt in de film ook de passie aan bod die de acteur had voor het leven in de zee en zijn bijdrage aan de wederopbouw van Haïti, nadat de eilandstaat werd getroffen door een aardbeving.

In 2013 kwamen de 40-jarige Walker en zijn goede vriend Roger Rodas om het leven toen de Porsche waarin ze reden met veel te hoge snelheid tegen ‘n boom klapte. De opnames van Furious 7 waren toen nog in volle gang. De onvoltooide opnames van Walker zijn later overgenomen door zijn broers Cody en Caleb. Dit kan niet anders dan een prachtig eerbetoon worden aan de Fast & Furious-legend.