Het was voor menig Formule 1 fan moeilijk te verkroppen dat Michael Schumacher ernstig ten val kwam en daardoor in coma raakte. De beste man had een prestigieuze carrière achter de rug als Formule 1 coureur. Door zijn succesvolle loopbaan en akelige neergang heeft de man veel meegemaakt. Om die reden komt er eind dit jaar een documentaire over Michael Schumacher.

Een bewogen leven

Michael Schumacher is pas 50 jaar oud, maar de man heeft toch meer beleeft dan de meeste mensen ooit zullen meemaken. Hij reed maar liefst 308 Formule 1 races, waarvan hij er 91 had gewonnen. Op het circuit van Zandvoort was de beste man niet te vinden, maar het circuit van Magny-Cours heeft hij maar liefst 8 keer met een eerste plek gedomineerd. Vanwege zijn positieve bijdrage aan de sport wil de familie dat de documentaire over Michael Schumacher vooral daar op focust. Zijn skiongeluk op 29 december 2013 in de Franse Alpen wordt minder besproken. “Michaels geweldige carrière verdient het om 25 jaar na zijn eerste van in totaal zeven wereldkampioenschappen te worden gevierd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Documentaire Michael Schumacher

De documentaire zal de naam ‘Schumacher’ dragen. In de docu zullen zijn vrouw en de kinderen van Michael Schumacher voor het eerst naar buiten komen over alle gebeurtenissen in zijn bewogen leven. De datum is ook niet zomaar gekozen, het is dan namelijk 25 jaar geleden nadat Michael zijn eerste van de zeven wereldkampioenschapen binnensleepte. De documentaire zal geregisseerd worden door Michael Wech en Hanns-Bruno Kammertöns. De kinderen van Michael Schumacher (Gina, Maria en Mick) zullen ook aan het woord komen. Ook rivalen van de sportheld zullen hun woordje doen over de legende, maar voor nu is het nog onbekend wie dat zullen zijn. De documentaire over Michael Schumacher komt 5 december uit in Duitsland en Zwitserland. Er vinden op moment van spreke onderhandelingen plaats over wanneer de docu uitkomt in andere landen en online platforms. Wij hopen er snel van te kunnen genieten in Nederland.