Het is eindelijk officieel: in 2022 komt de nieuwe Lotus Emira uit en hij is ontzettend dik. Het is het nieuwste sportmodel van het Britse merk Lotus en het zal Lotus’ laatste auto zijn met een verbrandingsmotor, wat het allemaal net wat bijzonderder maakt.

De nieuwe Lotus Emira

De nieuwe Emira gaat drie modellen van Lotus vervangen, namelijk de Lotus Elise, de Lotus Exige en de Lotus Evora. Het model heeft een werkelijk prachtig exterieur en zal in Nederland verkocht worden vanaf een nieuwprijs van €88.000.

De auto wordt écht een nieuwe Lotus, een die op geen enkele eerder uitgekomen Lotus lijkt. De nieuwe Emira komt met twee verschillende opties voor de motor: een turbo 3,5 liter V6 motor zoals deze op eerdere Lotus-modellen te vinden was, maar ook een turbo 2,0 liter AMG benzinemotor. Beiden zijn natuurlijk fantastische motoren, maar voornamelijk de laatste zal met een ongekend geluid komen. Dat maakt de wagen toch net even wat stoerder.

Specificaties van de Lotus

Lotus geeft aan dat de nieuwe Emira tussen de 360 en 400 pk zal brengen en in zijn snelste editie van de 0 km/u naar de km/u zal gaan in ongeveer 4,5 seconde. De topsnelheid zal liggen rond de 290 kilometer per uur. Veel te hard voor Nederland dus, maar wel erg lekker.

De auto wordt geadverteerd in het Seneca Blue en hoewel dit een prachtige kleur is, zijn er uiteraard ook andere kleuren beschikbaar. Naast de Seneca Blue zal de Emira ook aan te schaffen zijn in het Shadow Grey, het Hethel Yellow, het Nimbus Grey, het Dark Verdant en het Magma Red.

Daarnaast komt de fabrieksvariant met vier verschillende kleuren remklauwen. De remklauwen zijn namelijk beschikbaar in het zilver, het rood, het geel en het zwart. Ook heeft het interieur veel verschillende opties, zowel in uiterlijk als in functionaliteit.  Het is een bijzondere, prachtige wagen die we hopelijk ook op de Nederlandse wegen gaan zien rijden.