Dit prachtige gouden superjacht werd dit weekend te water gelaten door jachtbouwer Dynamiq. Van alle schepen die we voorbij hebben zien komen is dit wel een pareltje.

Stefania, het gouden jacht

De 41 meter lange aluminium ‘Stefania’ heeft een gouden romp die haar een uniek uiterlijk geeft. Sergei Dobroserdov, de oprichter en CEO van Dynamiq zegt erg trots te zijn op de prestatie in deze uitdagende tijden. In een verklaring laat hij weten er zeker van te zijn dat Stefania een bron van exclusiviteit en trots zal zijn voor haar eigenaren. Stefania is de eerste sloep van de nieuwe GTT 135 superjachtserie.

Het jacht van buiten

De buitenkant is voorzien van een metallic goud en donkerbruine kleur. De snel verplaatsende romp is te danken aan de Nederlandse Van Oossanen architecten. Stefania is het eerste superjacht van de serie dat de zee op gaat. Ze wordt gekenmerkt door een omgekeerde boeg, lagenwaterlijn en een rondspant romp die samen zorgen voor meer snelheid en efficiƫntie.Door de vorm van het vaartuig heeft de jacht weinig weerstand en een lager brandstofverbruik.

Kortom: een gigantisch project. Het heeft even mogen duren maat laten we wel wezen: het resultaat is een boot waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen. Wij zijn vast niet de enige die er heel wat voor over zouden hebben om een weekje met dit jacht en onze vrienden op pad te gaan. Dat hij ook nog in Toscane ligt is een extra bonus.

Stefania’s interieur

Wanneer je het woord gouden jacht hoort klinkt het direct al heel luxe. Dat wordt ook maar weer bevestigd als je een kijkje binnen neemt. Zelfs voor lange mensen is er ruimte op dit jacht, de plafonds zijn namelijk meer dan twee meter hoog! De woonvertrekken zitten allemaal rond om de hoofdsalon die is uitgerust met echte open haard. Benedendeks zijn er nog vijf royale hutten. Dit hele schip straalt gewoon welvaart uit. Er is een gigantisch zonnedek aanwezig, een jacuzzi en zelf 75-inch tv’s! Mocht de oceaan niet goed genoeg zijn om in te zwemmen is het hoofddek uitgerust met een zwembad en strandclub. Kortom, er is meer dan zat te doen op dit gouden jacht.

Stefania voert nu alleen proefritten uit, daarna is ze te huren voor ongeveer 200.000 dollar per week.

gouden jacht

Als je dit al een bizar jacht vindt, er zijn concepten die je dan stijl achterover zullen doen slaan