Vrouwen denken, zijn en doen anders dan wij mannen. Daar waren we al langer over uit. Het zorgt ervoor dat er nogal wat fouten die wij onbewust maken bestaan. Tegelijkertijd kunnen ook vrouwen voor wat frictie zorgen. Bijvoorbeeld als ze niet duidelijk zijn in hun communicatie in jullie relatie. Dit zijn een paar voorbeelden waarbij vrouwen hoogstwaarschijnlijk iets anders bedoelen dan ze zeggen.

Boos worden om ‘iets kleins’

In elke relatie geldt dat er meerdere kleine irritaties of problemen voorkomen. Jij die je sokken laat slingeren, of haar haren die steevast in de wasbak achterblijven.

Ook het vergeten van belangrijke data (door ons), of het altijd klagen over dat vele gamen (door haar) kan voorkomen. Wanneer zij over zoiets kleins opeens toch begint uit te weiden, kan het zomaar eens zijn dat ze hier al veel langer mee rondloopt. Het slimste om te doen is om haar rustig te laten uitpraten en te begrijpen dat ze er blijkbaar al langer mee zat.

relatie

‘Niets hoeven te eten’

Even langs de McDrive, wat snacks in huis halen of nog een toetje bestellen na een diner. Tijdens deze momenten kan het voorkomen dat zij zegt: ”Ik hoef niets.” Om vervolgens doodleuk jouw frietjes af te pikken of de helft van je sorbet op te eten. Het kan zijn dat ze niet wil overkomen als iemand die veel ongezond eten naar binnen werkt, zich onzeker voelt over haar lichaam of zich toch heeft bedacht. Probeer in elk geval geen gevatte opmerkingen te maken als zij tóch wat van je eten steelt. Wat je beter kunt doen is voor een extra portie gaan, dan hoef je je ook niet zuur te voelen dat zij de helft van jouw eten opeet.

Het welbekende ‘laat maar zitten’

Waarschijnlijk heeft jouw vriendin wel eens ”laat maar” gezegd, terwijl voor jouw gevoel de discussie of het argument nog niet volledig was uitgesproken.

Op zo’n moment bedoelt ze niet écht dat je het moet laten, maar vindt ze het voor het moment in elk geval even genoeg. Ook hier geldt: wacht af, probeer rustig te worden en geef haar de ruimte.

Wat je in ieder geval niet moet doen is de ‘laat maar’ opvatten als een teken dat ze er oké mee is en het achter zich laat. Ohnee. Don’t make that mistake. Laat maar betekent eerder dat ze wil dat je beter naar haar luistert.

relatie

Ontkennen dat er iets is

Als je in je relatie hoort ”er is niets”, maar jouw vriendin wel degelijk vreemd of afwezig doet, is er een grote kans dat er wel degelijk iets speelt. Wellicht wil ze eerst inschatten of je zelf kan beseffen wat er speelt en dus spijt hebt.

Ook kan het zijn dat ze een geschikt moment afwacht. Probeer dus op een later moment de tijd te nemen om het nogmaals te vragen, en haar het gevoel te geven dat ze alles tegen je kan zeggen.