Actueel

Dierenpark Amersfoort doet opmerkelijke oproep: ‘Wij willen poep van jouw huisdier’

huisdierenpoep dierenpark amersfoort

Poept jouw kat of hond het hele huis onder? Dan heeft dat, voor deze ene keer, écht nut. Dierenpark Amersfoort wil de bruine bolussen van jouw huisdier maar wat graag hebben.

Dierenpark Amersfoort doet opmerkelijke oproep voor poep van huisdieren

Dierenpark Amersfoort is bezig met een onderzoek naar de vertering van voedsel. Voor dat onderzoek heeft het dierenpark uitwerpselen van huisdieren nodig. Je kunt het zo gek niet bedenken: konijnenkeutels, hondendrollen of kattenpoep – alle is welkom.

Hoe lang doen enzymen erover om voedsel af te breken in het lichaam?

De dierentuin heeft de handen ineen geslagen met het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Gezamenlijk willen de instanties achterhalen hoelang enzymen (eiwitten) erover doen om voedsel af te breken in het lichaam. De onderzoekers willen verder uitzoeken wat de verschillen zijn tussen planten-, vlees-, en alleseters. Oftewel, de wetenschappers willen een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de spijsvertering van verschillende diersoorten.

View post on Twitter

Bijzondere drollen

Maar de dieren van een dierentuin produceren zelf toch wel voldoende uitwerpselen? Nou, nee. Daarom willen ze ook huisdierhouders van heel het land oproepen om hun poep bij hen in te leveren. Want: hoe meer, hoe beter.

Een woordvoerder van Dierenpark Amersfoort vertelt aan NU.nl dat alle drollen in soorten en maten welkom zijn. Het liefst ook bijzondere. “Het zou heel tof zijn als we ook poep van bijvoorbeeld een parkiet of gekko binnenkrijgen”, zo zegt hij tegen NU.nl. Al zijn de onderzoekers ook wat blij met de standaard honden- of kattendrollen.

Wil jij de poep van jouw huisdier inleveren?

Staat jouw Bello bekend als de bruine bezorger van de buurt? Dan kan jij de onderzoekers een lach op het gezicht bezorgen. Verpak de drol in een dicht boterhamzakje en doe deze dan in een zakje met een zipsluiting. Dit bruine pakketje kun je van 22 april tot en met 7 mei bij de gastenservice van de dierentuin afgeven.