Sommige auto’s hebben een uniek uiterlijk, maar deze Porsche topt dat allemaal. Je kan deze auto namelijk maar op één manier omschrijven en dat is als een rijdend kunstwerk. Het is misschien niet de nieuwste of snelste Porsche, maar met zo’n exterieur doet dat er niet toe.

Rijdend kunstwerk

Een Porsche 911 uit 1989 is op zichzelf al een kunstwerk, maar deze is toch net een tikkeltje vetter. Deze auto is namelijk bedoeld als een kunstproject en dat is zonder twijfel goed gelukt. Het was een rijdend kunstwerk voor een nationaal museum in Canada, maar nu wordt de auto aangeboden aan een dealer in Californië. Het is een schadevrije auto waarvan er geen tweede op de markt is en je ziet (helaas) al zo weinig oude Porsches!

Misschien is deze auto niet voor iedereen bedoeld, maar als auto- en kunstliefhebber ben je hier aan het perfecte adres. Op de motorkap van de auto is een stier geschilderd met een neusring. De horens lopen verder over de motorkap af naar de zijkant. Deze kleurrijke auto is volledig aangepakt, van binnen en van buiten. Dus mocht je deze wagen op de kop tikken, dan weet je ook dat alles weer klopt en werkt. Ook het interieur is aangepakt, dus je koopt praktisch gezien een nieuw, rijdend kunstwerk, maar dan wel uit het jaar 1989.

rijdend kunstwerk

Performance uit de 80’s

Dit kunstwerk op wielen is natuurlijk al een paar jaar oud, maar Porsche staat er om bekend razendsnelle auto’s te maken. Dat deden ze toen dus ook al. De auto heeft een 3.2 liter ‘flat-six’ motor die een gehele 217 pk levert! Dus in dat opzicht doet deze bak echt niet onder aan een hedendaagse auto. Dit rijdende kunstwerk is ook voorzien van goede Pirelli banden voor extra grip. Kortom: dit is een prachtige auto die voorzien is van een zeer uniek uiterlijk en deze bolide is er weer klaar voor om de weg op te gaan.