Mocht je echt hard toe zijn aan een andere wagen, maar toch wat krap bij kas zitten, dan zul je snel geneigd zijn om te kijken naar een goede occasion. Goed idee, er staan momenteel voldoende leuke tweedehands wagens te koop die de moeite waard zijn. Is de snelheid van je volgende wagen echt een must, dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben een drietal prachtige exemplaren van de Audi R6 gespot op Marktplaats. Om het nog leuker te maken, ze vallen alle drie in de categorie tot 20.000 euro.

Audi RS6 Avant 4.2 Quattro

15.495 euro

Het is de goedkoopste Audi RS6 uit het hele rijtje. Met 236.542 km echte kilometers koop je wellicht geen jonge occasion, maar wel een zeer degelijke RS6 Avant 4.2 Quattro. Deze Audi beschikt over de bekende bi-turbo en dat merk je tijdens het rijden. Als we de adverteerder mogen geloven is de Audi is een absoluut goede staat en is deze voorzien van alle denkbare extra’s die je van een Audi mag verwachten. We snappen misschien wel dat dit niet helemaal is wat je voor ogen had bij een Audi RS6, maar laat je niet misleiden door het bouwjaar (2002). Ondanks de respectabele leeftijd is dit een bijzonder goede occasion waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Het Bose geluidssysteem maakt de wagen helemaal compleet.

audi rs6

Quattro RS6 5.0 FSI Avant Quattro 426KW Tipt 2008 (zwart)

19.500 euro

Deze relatief jonge Audi is bijzonder pittig. Je hebt volgens de adverteerder 700 pk onder je zitvlak, genoeg om je vrienden jaloers te maken. Met dik 300.000 kilometer op de teller heeft de wegen al redelijk wat wegdek versleten. Desondanks is de wagen in prima staat en is deze altijd door de dealer onderhouden. Het sportieve karakter, we hebben het immers over de RS, blijkt wel uit het accelererende vermogen. In 4.6 seconden zit je al aan 100 km/u en als je even doortrapt bereik je zo’n 10 seconden later al een snelheid van 200 km/u. Duidelijk geen wagen voor een beginnende bestuurder.

audi rs6

Audi A6 RS6 3.0 TDI bi-turbo 313pk

16.000 euro

Met 203.000 kilometer op de teller is deze Audi RS6 een prima keuze gezien de vraagprijs. De 313 pk die de wagen levert is voldoende voor een topsnelheid van 250 km/u. Mocht dat niet voldoende zijn, dan is een bezoekje aan deze Nederlandse tuner voldoende om dat desgewenst even op te krikken richting 350 pk. In de huidige staat accelereert de Audi rustig naar 100 km/u in 5.3 seconden. Over het verbruik hoef je geen zorgen te hebben. In de stad blijft het beperkt tot 1 op 12.7 en op de snelweg ligt het verbruik een aangenaam stuk lager: 1 op 18. Mocht je gek zijn op leuke opties: bij deze wagen zit zowel het parkeer pakket (Parkeer-assistent, Parkeersensor voor en achter), als het S Line-pakket (Aluminium interieur afwerking, Sportonderstel).

audi rs6