Cars & Bikes

Deze auto zonder motor kost maar liefst € 400.000

Shelby

De Shelby Series 1 was een op maat gemaakte auto, maar kampte met verschillende uitdagingen zoals hoge kosten en veranderende regelgeving voor straatauto's.
Hij was ontworpen met een 4.0-liter V8-motor en was bedoeld om te concurreren met auto's zoals de Viper en Corvette.

Terugkeer van de Shelby Series 1

Wingard Motorsports heeft de rechten verworven om de Shelby Series 1 nieuw leven in te blazen, inclusief overgebleven onderdelen en onafgewerkte auto’s, met de introductie van een nieuwe Series 2 Coupe.
Deze moderne Series 1 Coupe is uitgerust om immense kracht aan te kunnen en biedt ruimte voor motoren met tot wel 1100 pk.

Geen motor

De vernieuwde Shelby Series 2 Coupe wordt geleverd zonder motor, zodat klanten kunnen kiezen uit verschillende motoren die beschikbaar zijn bij Shelby tegen een meerprijs.
De startprijs voor de auto zonder motor is $ 385.600, waarbij complete motoropties beschikbaar zijn vanaf $ 85.000, wat kan leiden tot een totale kostprijs van meer dan $ 800.000.

De prijs van de Shelby Series 2 Coupe begint bij $ 385.600 zonder motor en kan oplopen tot $ 700.000 of meer, afhankelijk van de keuze voor materialen voor het koetswerk. Versies in aluminium kosten nog meer, met prijzen die beginnen bij $ 498.200 exclusief motor.

De nieuwe Shelby Series 2 Coupe heeft een ambitieus ontwerp met een lichtgewicht chassis, geavanceerde transmissie en de potentie voor krachtige motoren.

De oorspronkelijke Shelby Series 1 kampte met uitdagingen vanwege de hoge kosten, plastic interieur en moeilijkheden om te voldoen aan regelgeving voor straatauto’s.

Erfgoed van Shelby

Carroll Shelby, bekend om zijn race-successen en zijn rol in de ontwikkeling van prestatieauto’s zoals de Shelby Cobra, heeft ondanks de tegenslagen die de Series 1 kende een blijvend erfgoed achtergelaten.

Hoewel de vernieuwde Shelby Series 2 Coupe een indrukwekkende auto is met krachtige mogelijkheden, is het belangrijk om te benadrukken dat hij niet voor iedereen betaalbaar zal zijn. Met prijzen die beginnen bij $385.600 zonder motor en op kunnen lopen tot meer dan $ 700.000, moet men bereid zijn om flink te investeren om deze exclusieve sportwagen in handen te krijgen. De doelgroep voor deze auto bestaat waarschijnlijk uit vermogende autoliefhebbers die op zoek zijn naar zeldzaamheid en extreme prestaties.

Of je nu gefascineerd bent door het erfgoed van Carroll Shelby of gewoon op zoek bent naar een unieke high-performance auto, de vernieuwde Shelby Series 2 Coupe trekt zeker de aandacht. Met zijn ambitieuze ontwerp en potentieel voor immense kracht belichaamt hij het streven naar snelheid en prestaties waar Shelby zo bekend om staat. Hoewel het een dure investering is, kan de exclusiviteit en het rijplezier dat deze auto biedt het zeker waard zijn voor diegenen die zich kunnen veroorloven om erin te rijden.