In sommige gevallen gaan design en uiterlijk vertoon hand in hand. Handig natuurlijk, iets wat sexy is verkoopt een stuk beter. In sommige gevallen doe je er goed aan om je te focussen op de prestaties. Dat is het geval bij de Delfast Off Road. De elektrische fiets zal zeker geen prijs winnen qua schoonheid, maar de prestaties zijn er niet minder om. Met twee vingers in je neus rij je namelijk gewoon 380 kilometer op een enkele acculading.

Delfast Off Road

Terwijl een gemiddelde elektrische fiets een actieradius van ‘slechts’ 75 kilometer heeft, lach je met de Delfast Off Road iedereen uit. De actieradius is alleen al een prima reden om deze elektrische fiets aan te schaffen. De Electric Bike Delfast Top 2.0 zoals de fiets officieel het heeft namelijk meer in huis dan enkel een voortreffelijke actieradius. Zo is de topsnelheid dik 50 km/u en kun je via de app tal van extra functies bedienen.

elektrische fiets

Meer kilometers op een acculading

Ondanks de toenemende populariteit van de elektrische fiets. Is er een nadeel te bespeuren: de prijs. In veel gevallen mag je een flink bedrag neertellen voor een leuk model. Een paar duizend euro ben je al snel kwijt en dan nog is het wat betreft de actieradius behelpen. De jongens van Delfast dachten dat het ook anders kon en gingen aan de slag. Het resultaat is een stoere elektrische fiets met tal van handige snufjes, een prima topsnelheid en een flinke accu die je kilometers laat genieten zonder je druk te maken over het opladen.

Maximaal vermogen: 5kW

De Top 2.0 is de verbeterde versie van de Delfast Top. De nieuwe motor van het Delfast Top 2.0-model heeft een maximaal vermogen van 5000 W en kan dus ook een stuk sneller dan zijn voorganger. De tweede belangrijke upgrade van deze elektrische fiets is een dubbele hydraulische rem. Met de Tektro HD-E525 zijn de remprestaties aanzienlijk verbeterd ondanks het toegenomen gewicht van de bike. Daarbij is de fiets niet alleen ideaal als stadsfiets, maar kun je ook goed terecht op de onverharde paden buiten de stad. De voor- en achterschokdempers zorgen voor voldoende comfort, zelfs onder de meest barre weersomstandigheden.

Corona korting op de elektrische fiets

Het modulaire ontwerp van de fiets zorgt ervoor dat het naar wens kan worden aangepast. Zo kun je talloze onderdelen vervangen: een andere voorvork, een ander zadel, andere handgrepen, kortom je kunt de fiets helemaal naar wens afmaken. Dat wil overigens niet zeggen dat de Delfast Top 2.0 een budgetmodel is. Volgens de website hangt er een prijskaartje van 4239 euro. Dat is dan wel inclusief de huidige coronakorting van 20%.