Er zijn (een hoop) mensen die beweren dat het geen kwaad kan om je goed voor te bereiden op talloze vormen van rampspoed. Met de oplopende spanningen in deze coronawereld is het dan ook niet meer dan logisch dat veiligheid een voornaam onderdeel moet worden van je leven. Kun je je hier wel in vinden, of fantaseer je gewoon graag over het wonen in een gruwelijke bunker, dan is deze woning iets voor jou. De Russische woning beschermd je zelfs tegen de allesverwoestende kracht van een atoomaanval. Het goede nieuws: je nieuwe Tesla cybertruck is net zo goed beschermd!

Bestand tegen atoomaanvallen

Je kan zeggen van de Russen wat je wil, maar af en toe verbazen ze zelfs vriend en vijand met hun bedenksels. Het laatste nieuws is het ‘Modern House’, een atoom-proof gebouw waarbij de designers zich hebben laten inspireren door de cyber-truck. Kortom, verwacht geen standaard ontwerp: in alle opzichten is het extreem. De bescherming is optimaal: het is zombie-proof en kan een atoom aanval glansrijk doorstaan. Dit is The Cyberhouse.

Russische bunker als woning

Ook al is het toch echt een woning, het Russische ontwerp heeft nog het meeste weg van een degelijk gebouwde bunker. Het geheel bestaat uit meerdere woonlagen en de opvallend schuine wanden zijn vervaardigd uit monolithisch gewapend beton. Door gebruik te maken van een speciale constructie van verzwaard staal is het object bestand tegen extreem zware schokken en atoomstraling. Door het toepassen van gepantserde ramen (voorzichtig met het gooien van stalen ballen), metalen luiken en luchtsluizen ontstaat een extra beveiligingslaag. Kortom, laat die atoombommen maar komen, wij zijn er klaar voor.

De Tesla Cybertruck past er ook in

Dat gaat natuurlijk wel een paar centen kosten: 865.000 dollar om precies te zijn. Voor dat bedrag koop je natuurlijk ook een mooie vrijstaande woning in het Groningse Eext met 5 slaapkamers en 3 badkamers. Die is dan natuurlijk niet bestand tegen een paar atoombommen. De keuze is dan ook snel gemaakt, bovendien biedt het Russische alternatief, voldoende ruimte om ook je nieuwe Tesla Cybertruck geheel atoomvrij in de woning op te bergen. Deze kan je namelijk gewoon in de garage plaatsen.

Vanaf 865.000 dollar

Een bedrag van bijna negen ton voor een Cyberhome klinkt behoorlijk veel. Dat is dan wel een ‘vanaf’ prijs. De woning biedt in de standaard uitvoering ruimte aan circa zeven mensen. De woning heeft een bewoonbaar oppervlakte van 300 vierkante meter. ‘Klanten komen vaak naar ons toe met unieke verzoeken die moeten worden ingewilligd. Daarom hebben we het Cyberhome als blik in de toekomst ontworpen. Het project is bedoeld als een architecturaal spel, maar verrassend genoeg hebben we de eerste aanvragen al ontvangen‘’, aldus Alex Wizhevsky, de hoofdarchitect van Modern House.