Als je je ogen sluit en denkt aan een vrouw met de perfecte borsten, welke vorm is dat dan? Prefereer je een sinaasappel, een mango of misschien zelfs wel een watermeloen? Interessant om uit te zoeken, zo dachten Britse artsen.

De zoektocht naar de perfecte borsten

Daarom vroegen ze maar liefst 1,315 mensen (mannen, vrouwen en plastisch chirurgen) naar hun persoonlijke mening, door foto’s van verschillende borsten voor te leggen. Vervolgens mochten zij kiezen welke verhoudingen ze het mooist vonden. En wat blijkt, bij alle groepen kwam één vorm als winnaar uit de bus. Hierdoor konden de wetenschappers de gouden borstratio vaststellen.

Een ratio van 44:55

Een ratio van 44:55 blijkt de meest begeerde vorm, alleen zegt dat je waarschijnlijk niet zo veel. Geen zorgen, de foto’s komen eraan, maar eerst nog een beetje toelichting. Dit betekent dat 45 % van de borst boven de tepel valt en 55% eronder. Mocht je het nog niet helemaal voor je zien, dit is een erg “natuurlijke” verhouding doordat de tepels onder een hoek van 20 graden omhoog wijzen, wat volgens de onderzoekers een “beckoning” borst genoemd kan worden.

Als je dit koppelt aan bekende vrouwen en hun borsten, kom je dus niet uit in de hoek van de Pamela Anderson’s van deze wereld. Maar wie dan wel? De volgende vrouwen werden door het merendeel van de groep gekozen als borst-boegbeeld.

1. Scarlett Johansson

View this post on Instagram

Gorgeous πŸ˜πŸ‘‘#scarlettjohansson

A post shared by Scarlett Johansson (@scarlettjohanssonworld) on

2. Miranda Kerr

View this post on Instagram

πŸ’‹

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

3. Katy Perry

4. Megan Fox

View this post on Instagram

#happyholidays @fredericks_hollywood

A post shared by Megan Fox (@meganfox) on

Het resultaat is een divers lijstje, met verschillende vormen en maten aan borsten. Het is dus goed om te weten dat formaat niet doorslaggevend is voor schoonheid. Wat ook goed is om te benoemen, is dat alle borstvormen mooi zijn, maar dat dit onderzoek gebruikt wordt om vrouwen en chirurgen te helpen bij borstreconstructie. Het is dus geen vleeskeuring of schoonheidsverkiezing, maar er zitten oprecht goede bedoelingen achter.