De iPhone 13 komt er al sneller aan dan je denkt. De geruchten over de nieuwe telefoon vliegen je om de oren. Volgens bronnen gaan er ook een aantal dingen veranderen aan de nieuwe smartphone van Apple. We zetten de meest in het oog springende veranderingen van de iPhone 13 voor je op een rijtje.

Een aantal veranderingen aan de iPhone 13

De laatste jaren is er niet veel veranderd aan de iPhones. Natuurlijk worden ze ieder jaar een beetje sneller, gebruiksvriendelijker en beter, maar er zijn geen significante aanpassingen. De laatste grote twist aan de iPhone was bij de iPhone X. Bij deze telefoon verdween voor het eerst de welbekende ‘HOME-button’ die Apple wel in alle voorgaande iPhones had ge├»ntegreerd. Een aantal edities eerder was er nog ophef over het weghalen van de headphone-jack, maar ook daar hebben we inmiddels mee leren leven. Voor de iPhone 13 staan er weer een aantal opvallende veranderingen op de planning.

iPhone 13

Neem maar afscheid van de knoppen

Geloof het of niet, maar volgens goed ingelichte bronnen wordt de iPhone 13 uitgebracht zonder knoppen. Dit zou dus betekenen dat zowel de volumeknoppen als de aan/uit-knop van de zijkant van de smartphone verdwijnt. In plaats hiervan komt er een nieuw systeem waarmee je het geluid kunt aanpassen door met je vinger langs de zijkant van de iPhone te gaan.

iPhone 13

Draadloos opladen wordt de standaard

Dat is niet het enige wat er gaat veranderen aan de iPhone 13. Ook de Lightning port moet eraan geloven. We zeggen dus vaarwel tegen het opladen met draad en gaan volledig over naar draadloos opladen. Hierdoor wordt de smartphone nog waterbestendiger en krijgt het een futuristischer design. Zonder knoppen en Lighting port gaat jouw nieuwe iPhone er toch ineens een stuk anders uitzien.

Dit alles zijn echter slechts geruchten, maar de kans is groot dat Apple deze veranderingen gaat integreren. We weten het allemaal pas zeker na het aankomende Apple-evenement waarbij waarschijnlijk de nieuwe iPhone 13 wordt gepresenteerd. Het Apple-event vindt ergens in september plaats.