Met de prachtige race van twee weken geleden in Oostenrijk nog vers op onze netvliezen keken we vol enthousiasme naar de tiende race van het Formule 1 kampioenschap op Silverstone.

En wat een race was dat. Met name het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Het gevecht om de eerste plek begon gelijk na de start. Hamilton voerde meteen de druk op bij Bottas en in de vierde ronde lukte het Hamilton om Bottas in te halen, maar Bottas had een betere exit en het lukte hem om gelijk de leiding weer terug te nemen.

In de elfde ronde begon Max zijn aanval op zijn voorganger Leclerc wat mislukte waardoor hij gelijk Vettel in z’n rug kreeg. Max moest zijn aanval direct om zetten naar een verdediging en het lukte hem om Vettel af te houden. Na een goede pitstop strategie lukte het Max om voor Leclerc de pit uit te rijden. Helaas door slechte grip van Max kwam Leclerc weer voorbij. In de twintigste ronde vloog Giovinazzi de chicane uit en dat zorgde voor een safetycar waardoor het hele veld weer aansloot. Hierdoor pakte Hamilton de pole.

Formula 1: De 70ste Grand Prix van Groot-Britannië was een klassieker

Max reed op de vierde plek en het podium was in zicht. Na een mooie inhaalactie wist Max de derde positie te pakken. Helaas van korte duur want Vettel verkijkt zich, blokkeert volledig en knalt vol op de achterkant van Max Verstappen.

De crash tussen Verstappen en Vettel doet voormalig F1-coureur David Coulthard denken aan het einde van de carrière van een andere Formule 1-grootheid: Michael Schumacher.

Helaas geen podium voor Max maar wat heeft hij ons veel moois laten zien.