Cars & Bikes

De eerste volledig elektrische auto van Toyota: de bZ4X

Toyota bZ4X

Toyota was jaren geleden al vooruitstrevend met het maken van hybride auto’s, maar ze geloofden nooit in het maken van een 100 procent elektrische auto. Inmiddels zijn ze onder de druk bezweken en  introduceren ze de Toyota bZ4X.

Toyota bZ4X, de eerste volledig elektrische Toyota

Om in de hedendaagse markt mee te draaien is het produceren van een elektrische auto bijna essentieel. Reden voor ook Toyota om hiermee aan de slag te gaan.. En het is in ieder geval een prima auto, althans, zo ziet ie eruit. Het gaat om een SUV, maar niet de meest gigantische. Eerder schreven we al over de voordelen van een SUV, vandaag zullen we ons focussen op het nieuwste exemplaar van Toyota. Het jammere aan deze onthulling is dat Toyota helemaal géén cijfers heeft vrijgegeven. Dus we weten niks qua vermogen, kosten of zelfs de accu. Ergens klinkt het een beetje als een middelbare school-werkstuk dat niet helemaal af is maar wel gepresenteerd moest worden. We kennen het gevoel allemaal.

We weten in ieder geval dat het zal gaan om een redelijk futuristische auto met een interieur als nooit tevoren. Ja, natuurlijk krijg je digitale displays en dashboards, maar we doelen meer op het stuur. Je krijgt namelijk een vliegtuigstuur en dat is niet iets dat je vaak ziet in een daily driver. Gelukkig, of helaas (is maar net of je er een liefhebber van bent) is het nog niet zeker of hij erin komt. Het is namelijk nog niet 100% bekend hoe de productieversie eruit komt te zien.

Hele elektrische reeks

De Toyota bZ4X is misschien de eerste elektrische auto die Toyota uit gaat brengen, maar de in de toekomst zullen het er nog vele malen meer worden. Voor 2025 wil Toyota namelijk vijftien verschillende elektrische modellen op de markt brengen, waarvan zeven in de bZ reeks, dus die zullen ongeveer gelijk worden aan de bZ4X. Helaas kunnen we dus nog niet zeggen of dit een goede tegenstander zal zijn voor Tesla, maar we hebben goede hoop, want zij waren om niet te vergeten de eerste met echte hybride auto’s. Dus wij machten met smart op de de daadwerkelijke cijfers.