Het klinkt misschien wat vreemd ‘de dag van de lach’, maar het is eigenlijk heel erg goed om extra stil te zijn bij deze emotie. Lachen is namelijk gezond en vaak beleef je er ook nog eens veel lol aan, want anders had je niet gelachen. Maar wat maakt lachen eigenlijk gezond? En wat zijn de voordelen hiervan? Geen zorgen, wij leggen het je uit.

De dag van de lach

Lachen, je kan het om allerlei redenen doen, maar waar is het eigenlijk goed voor? Het is natuurlijk een uiting van een gevoel, maar lachen is veel meer dan dat. Daarom is het op zondag 2 mei de internationale dag van de lach. Op deze dag staan we er bij stil dat lachen echt heel goed voor je is en is het dus ook de bedoeling dat je de dag lachend door brengt. Voordat iedereen denkt dat het alleen is om je goed te voelen, het heeft ook gezondheidsvoordelen, dus zie leggen wij je even uit.

Lachen helpt tegen ziektes

Je voelt je vrolijk als je lacht, dus het vermindert sombere gedachtes. Ben jij een stresskip? Probeer dan wat vaker te lachen. Een regelmatige lachbui kan namelijk stress doen verminderend. Heb je het even moeilijk of heb je een zware dag gehad op werk? Zoek wat grappigs op, of ga naar die ene vriend die altijd in is voor een geintje. Ook helpt lachen tegen bezorgdheid en slapeloosheid, maar het allerbelangrijkste is dat het je immuunsysteem stimuleert.

Lachen kweekt spieren

Als je de dag van de lach serieus neemt, kan je de gym ook wel overslaan (geintje natuurlijk). Maar er zit wel een kern van waarheid in. Als je lacht, span je heel erg veel spieren aan. Naast dat je er al vijftien aanspant in je gezicht, span je ook nog eens spieren in je buik en middenrif aan. Kun je die buikspieroefeningen de volgende keer ook overslaan.

Dag van de lach