Mocht je, stom toevallig op zoek gaan naar een gigantisch brute camper voor je vakantieplannen in 2020, dan hebben we een aardig idee: een tot camper omgebouwde Ford F-750 truck. Over ruimte heb je in ieder geval niet te klagen, maar wellicht wel over het prijskaartje: voor deze beauty mag je namelijk 1.7 miljoen dollar aftikken.

Ford F-750 wordt een mega camper

Deze mega camper van EarthRomer is een concept waarbij een Ford F-750 truck als basis is gebruikt voor een zeer extreme upgrade. Die upgrade was zonder meer noodzakelijk om de camper unit er bovenop te plaatsen. Het resultaat mag er wezen: een gigantische camper waar je niet alleen veel bekijks mee trekt, maar die ook nog eens bol staat van de luxe.Kortom, wil je een beetje toffe vakantie tegemoet gaan, dan is deze camper waarschijnlijk alles wat je nodig hebt. Klein detail: je zal er een vrachtwagenrijbewijs voor nodig hebben om het ding te mogen besturen.

Het meest innovatieve product

Eerlijk is eerlijk: EarthRoamer heeft alles uit de kast gehaald om de Ford truck om te toveren tot een waardig alternatief voor een luxe vakantiewoning. De camper biedt plek aan maar liefst zes personen en is, zoals men het zelf zegt, het “meest innovatieve product tot nu toe”. Dat is absoluut geen grootspraak als je de specs bekijkt.

Om je even een idee te geven van de omvang: de camper is uitgerust met 46 inch wielen. Dat is vergelijkbaar met een tractorwiel. Dat brengt ons gelijk bij wat we mogelijk het grootste voordeel kunnen noemen: de camper kan op elk terrein uit de voeten. De enorme wielen worden in gang gezet door de al even indrukwekkende motor: een 6,7 Liter V8 Turbo Diesel motor. Dat is goed voor een redelijk bescheiden aantal pk’s: je hebt daar 330 van tot je beschikking. Dat heuvelachtige terrein in Frankrijk of Spanje hoeft dus geen probleem te zijn.

De specs van de super camper

De specs mogen misschien redelijk indrukwekkend zijn, maar de binnenkant heeft pas echt een wow-factor. Het interieur laat zich het beste omschrijven als superluxe. Zo is de camper voorzien van vloerverwarming, bovendien beschik je over een zeer ruime doucheruimte en dito toilet. Dat kan aardig wat water gaan kosten, maar ook daar is aan gedacht. De wagen is voorzien van een waterreservoir met een inhoud van 1000 liter. Ook wat betreft de brandstof is er weinig reden tot zorg: de tankinhoud is namelijk 500 liter. Onderweg ‘even’ bijtanken hoeft dus niet zo gauw. Ook de accu is voorbereid op een eventuele grootverbruiker en kan maar liefst 20.000 kWh leveren. Mocht dat echt niet voldoende zijn, dan zijn er altijd nog de zonnepanelen, die zijn goed voor 2100 kWh. Kortom, je moet echt je uiterste best doen om onderweg stil te komen staan.

Budget-vriendelijke alternatieven

Mocht je serieuze plannen hebben om de camper aan te schaffen en je wil het graag nog iets luxer hebben, dan is dat geen probleem. De camper wordt namelijk geheel naar wens vervaardigd. De camper wordt in dat geval met de hand vervaardigd in Colorado.