Op de barbecue kun je van alles gooien: van vlees tot vis, groenten en zelf ananas wordt van de barbecue gegeten. Maar een klassieker is dan ook wel de spareribs, die al jarenlang smakelijk worden gegeten door menig liefhebber van vlees. Nu denk je er niet zo gauw aan om dit te combineren met bacon, maar dat is toch ook wel een goede combinatie.

De lekkerste spareribs

Waarom heeft niemand eerder bedacht om twee van de lekkerste vleesproducten te combineren? Deze spareribs maken jouw barbecue helemaal compleet, vanwege de combinatie van ribs, bacon en de juiste saus.

Je hebt er wel wat tijd voor nodig, bij elkaar moeten je barbecue bacon ribs ruim twee uur in de barbecue. Het handigs is als je een barbecue met een smoker hebt, zodat je spareribs daar rustig in kunnen garen. Heb je dit niet, dan moet je barbecue niet te heet zijn en niet direct boven de kolen liggen, zodat ze niet verbranden.

spareribs

Zo maak je ze

Je begint met een goede rij spareribs, die je insmeert met je favoriete kruidenmengsel. Lekker hiervoor zijn (zoete) paprika-kruiden, zoals gerookte paprikapoeder. Je hoeft dit niet per se te doen, maar het geeft wel extra smaak aan de ribs. Leg deze ribs rauw in de barbecue of smoker en wacht tot ze een tintje hebben. Daarna kun je ze inpakken in aluminiumfolie en kan het wachten beginnen. Na een uur is het vlees bijna gaar en kan het gesneden worden. Snijd het in groottes van 2 of 3 ribs en wikkel daar plakken bacon omheen. Één of twee lange plakken bacon moet genoeg zijn.

Leg de met bacon ingewikkelde spareribs weer terug op de barbecue met de deksel erop. Laat dit weer een uur liggen en voor de laatste tien minuten kun je de saus eroverheen smeren met een kwast. Die saus maak je door de volgende ingrediënten te mengen:

  • 230 ml ketchup
  • 230 ml barbecue-saus
  • 350 ml cola
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • 1/4 theelepel tabasco

Doe deze saus er dus al op 10 minuten vóór je de spareribs van de barbecue haalt. Als het vlees loslaat van het bot weet je zeker dat het gaar en mals is. Daarna zijn de barbecue bacon ribs klaar voor jouw bord en die van je gasten. Eet smakelijk!