De eerste PlayStation 5 is al te pre-orderen bij de Media Markt, maar hoe de next-gen console eruit gaat zien is voor iedereen – behalve Sony – nog onbekend. Maar eindelijk hebben we dan de datum wanneer we de PlayStation 5 voor het eerst mogen bewonderen.

PlayStation 5 onthulling

Wat houden we toch van deze tijd waarin de meeste dingen al worden gelekt, voordat ze überhaupt aan het publiek zijn bekend gemaakt. Soms worden dingen ook zo snel gelekt, dat we nog niet eens van het bestaan van iets afwisten. Zo ook met de onthullingsdatum van de PlayStation 5. Er zijn namelijk wat rapporten van Sony gelekt, waarin duidelijk staat wanneer de PlayStation 5 voor het eerst aan het publiek zal worden gepresenteerd.

PlayStation 5 onthulling

PlayStation Meeting 2020

Sony is van plan de next-gen console te presenteren op hun eerstvolgende ‘State of Play’ evenement, ook wel de PlayStation Meeting 2020 genoemd. Deze zal naar verwachting 12 februari 2020 plaatsvinden, dit is dus de datum die je gauw moet omcirkelen in je agenda!

PlayStation 5 onthulling

Alhoewel Sony natuurlijk nog niks heeft bevestigd kunnen we het wel met enige zekerheid zeggen, aangezien zij de E3 2019 natuurlijk niet hadden bijgewoond. Dit event zal tevens ook de allereerste keer zijn dat we ‘echte’ informatie over de PlayStation 5 zullen krijgen. We hebben natuurlijk al het een en ander gezien over de bizar snelle laadtijd van de console, maar we willen natuurlijk veel meer weten en zien!

Next-gen games

Uiteraard zal er op de dag van de PlayStation 5 onthulling ook veel bekend gemaakt worden over de opkomende next-gen games van Activision, Square Enix, Ubisoft en EA. Maar de grotere focus zal dan toch wel liggen op de nieuwe games zoals The Last of Us Part Two en Ghost of Tsushima die nog op de PlayStation 4 uit zullen komen. Als laatste hopen we en gaan we er vanuit nu de prototype van de VR2 is gemaakt dat we ook hier informatie van zullen krijgen. Deze zal in 2021 worden gereleased. Er staat dus nog genoeg op de planning wij hebben er zin in!