Cars & Bikes

Darter Michael van Gerwen heeft één van de snelste diesels ter wereld

michael van gerwen

Michael van Gerwen is drievoudig wereldkampioen darts en heeft vorige week net niet de nieuwe titel bemachtigd. In de finale verloor hij van Peter Wright, die zich nu wereldkampioen mag noemen. Het ziet eruit als een simpele sport, een pijltje in het goede vakje gooien. Maar er gaan enorme bedragen geld in om, zeker als je goed bent. Van Gerwen heeft al miljoenen aan prijzengeld bij elkaar gegooid en kan zich hiermee de mooiste auto’s permitteren. Hier heeft hij dan ook goed gebruik van gemaakt. De auto van Michael van Gerwen is er eentje om van te smullen.

De BMW 750 LD xDrive voor een zacht prijsje

De matzwarte auto met de zwarte velgen is een ‘dikke BMW’ en heeft de bijnaam ‘Dart Vader’. In de zomer van 2019 heeft Michael van Gerwen zijn auto gekocht voor 84.950 euro. Deze BMW 750 LD xDrive komt uit bouwjaar 2016 en had bij aankoop 59.963 km op de teller. Nieuw kost hij 156.969 euro, dus daar heeft hij een mooie deal te pakken. Op Instagram laat van Gerwen weten tevreden te zijn met zijn auto en de zaak waar hij hem gekocht heeft.

View post on Instagram
 

450 pk en 760 Nm aan koppel

Het bijzondere aan de motor van de auto van Michael van Gerwen is dat het een diesel is. En niet zomaar een diesel, maar één van de snelste diesels ter wereld. De 3,0-liter dieselmotor heeft vier turbo’s met een vermogen van 450 pk en 760 Nm aan koppel. Hierdoor heeft hij een topsnelheid van 250 km/u. Verder is de BMW voorzien van moderne snufjes als een multimediasysteem en het uitparkeren op afstand met de sleutel. Zo zie je maar weer dat als je ergens écht goed in bent, ook al is het pijlen gooien, je heel veel voor elkaar kunt krijgen.