Sports

Danny Makkelie hoeft niet te fluiten naar zijn centen: dit is zijn salaris

salaris van Danny Makkelie

Danny Makkelie fluit als scheidsrechter op het hoogste niveau. Hoeveel verdient hij daar eigenlijk mee? Dit is het salaris van Danny Makkelie.

Het salaris van Danny Makkelie onder de loep

Scheidsrechter Danny Makkelie verdient in de Eredivisie een wedstrijdpremie tussen de 2500 en 3500 euro. Danny Makkelie is als scheids niet elke week actief. Dus als je uitgaat van twee wedstrijden per maand krijgt Danny Makkelie ongeveer tussen de vier en zesduizend euro aan salaris. Het totale jaarsalaris zal in dat geval uitkomen op zo’n vijftig tot tachtigduizend euro. In de tussentijd hebben andere scheidsrechters vaak een parttime baan erbij om nog even wat extra centjes in het laatje te brengen.

Extra inkomsten voor de scheidsrechter

Zo ook Danny, hij is naast het fluiten ook nog politieagent. “Financieel gezien is fluiten mijn hoofdinkomen. Toch doe ik het politiewerk heel graag en zou het voor geen goud willen missen,” vertelt de scheidsrechter in een interview met de politie. Je zou dus wel kunnen stellen dat het mensen tot de orde roepen echt zijn passie is. Ook komt Danny voor een bepaald tarief vertellen hoe het is om onder druk beslissingen te nemen en een team te leiden. Zijn tarief ligt tussen de drie en vierduizend euro. Daarnaast is de arbiter dus ook actief op grote toernooien als de Champions League.

Kassa rinkelt voor Danny Makkelie

Op grotere toernooien zoals de Champions League verdient de topscheidsrechter wat meer. Daar verdient hij rond de 6500 euro per wedstrijd. Best lekker meegenomen voor die paar uurtjes. Op een eindtoernooi voor landen zoals het EK of WK krijgt de wedstrijdleider ook een vergoeding tussen de 25 duizend en 40 duizend euro. Met al deze verschillende inkomsten hoeft de topscheidsrechter Danny Makkelie zich niet druk te maken om het geld en heeft hij een aardig vermogen bij elkaar verdiend.

Zijn voormalig collega Björn Kuipers is multimiljonair van zijn vermogen. Hoeveel dat is, lees je hier.