DHGT-jurylid Dan Karaty gaat het opnemen tegen niemand minder dan oud-profrenner Michael Boogerd. De twee ‘kemphanen’ zullen ten strijde trekken tijdens het gloednieuwe sport- en entertainment evenement HIT IT van Rico Verhoeven. Wie gaat deze clash winnen?

Dan Karaty versus Michael Boogerd toegevoegd aan line-up HIT IT

Na het afhaken van Dirk Kuyt, moest Rico Verhoeven op zoek  naar nieuwe namen voor de line-up van zijn sport- en entertainment evenement HIT IT. De ‘King of Kickboxing’ kwam uit bij Dan Karaty en Michael Boogerd. Beide ‘kemphanen’ stappen niet zomaar met elkaar de ring in. Ze willen met het gevecht aandacht vragen voor mentale gezondheid. Zowel Karaty als Boogerd hebben hier persoonlijke ervaringen mee gehad. Met de clash willen beide heren het taboe rondom mentale gezondheid bespreekbaar maken. En hoe kan dat beter dan door te sporten? Sport is namelijk een uitstekend middel om je mentale gezondheid te boosten. Zo bleek eerder al dat krachttrainen je mentale gezondheid bevordert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HIT IT (@hititshow)

Dan Karaty en Michael Boogerd willen taboe bespreekbaar maken

“Mensen laten niet snel zien met welke moeilijkheden ze te maken hebben, misschien wel omdat ze zich schamen”, vertelt Michael Boogerd over zijn deelname aan HIT IT. “Er is weinig aandacht voor hoe heftig het is om onder druk te moeten presteren. Mijn deelname aan HIT IT brengt niet alleen die fanatieke topsportmentaliteit naar boven, maar biedt ook de mogelijkheid om over het onderwerp van mentale gezondheid – waar nog altijd een taboe op heerst – bespreekbaar te maken.”

Dan Karaty sluit zich hierbij aan: “Ik vind het belangrijk dat er meer gesproken wordt over mentale gezondheidsproblemen. De eerste stap naar herstel is erover praten. Karaty hoopt met zijn deelname te laten zien dat er na regen zonneschijn komt en dat ‘je als een betere versie van jezelf kunt terugkeren’.

Meer vechtspektakel

Dan Karaty en Michael Boogerd zijn niet de enige namen die het tijdens HIT IT op 29 oktober tegen elkaar opnemen. In het Rotterdamse Ahoy trekken ook Denise Kielholtz en Lorena Klijn ten strijde. De grote headliner van de avond? Rico Verhoeven versus Hesdy Gerges. Wie stapt er uiteindelijk als winnaar uit de ring?