Dat hedendaagse technologie tot veel in staat is, is geen geheim meer, maar inmiddels kan kunstmatige intelligentie zelfs auto’s ontwerpen. Dat is namelijk het geval bij de Czinger 21C. Deze auto, heeft naast de hulp van mensen, namelijk veel ideeën opgedaan uit een AI programma.

De Czinger 21C

Je hebt misschien nog nooit gehoord van het autobedrijf Czinger (spreekt het uit als Zinger), maar deze mensen weten wel degelijk hoe ze een vette bak moeten bouwen. De 21C is een tweepersoonsauto waarbij de bestuurder en passagier achter elkaar zitten, dus het is misschien niet de gezelligste auto om een ritje in te maken, maar hij is wel snel! De auto is verkrijgbaar in een 1250 of 1350 pk uitvoering afhankelijk van het optiepakket dat je kiest. De auto weegt maar 1240 kilo en wordt voorzien van sterkte motoren.

Czinger 21C

We horen je al denken “motoren? Meervoud?” Ja, de Czinger 21C krijg namelijk een 2.88-liter twin-turbo V8 motor die wordt bijgestaan door twee elektromotoren die tussen de voorwielen staan. Het hybridesysteem werkt op 800 volt. De motor rolt tot zo’n 11.00 toeren per minuut en rijdt zonder moeite 400 km/u+. De acceleratie naar 100 doet ‘ie in 1.9 seconden, dus deze hypercar is razendsnel.

Czinger 21C

Ontworpen door AI

We lieten het net al doorschemeren, maar deze auto is dus deels ontworpen door AI (artificiële intelligentie). Het systeem bedacht namelijk de ideale vorm zodat hij zo licht mogelijk werd, maar toch een sterk body had en zo aerodynamisch mogelijks werd. Dit is dus een klein stukje revolutie voor de ontwikkeling van auto’s, want dat een computerprogramma instaat is om zo iets te bouwen is ontzettend knap.

Een ander vet ding aan de Czinger 21C is dat een groot deel van deze auto geprint wordt. Dus hij is ook nog niet zó slecht voor het milieu, tijdens de productie dan. Czinger is van plan om zo’n 80 van deze auto’s te maken, maar over een prijs of iets datum van uitkomst is nog niks bekend. Toch houden wij onze ogen open door deze hypercar, want wat is dit een dikke bak!