Crypto is de afgelopen tijd behoorlijk populair geworden. Een Canadese autofabrikant wil inspelen op deze trend en komt nu met een wel heel bijzonder iets op de proppen: een elektrische auto die kan crypto minen. Zo hark jij een fortuin binnen terwijl je emissieloos aankomt op je bestemming.

Crypto minen in de auto

Het klinkt als een raar concept, maar in de nieuwste auto van Daymak kan je crypto minen in de auto. Hoe het werkt? Hartstikke simpel. Terwijl je rijd gebeurt er op mining-gebied helemaal niets. Pas als jij je auto parkeert en oplaadt, begint de wagen met crypto minen. De desbetreffende auto heet de Daymak Spiritus en mijnt dus cryptomunten als Dogecoin, Ethereum, Bitcoin en nog een heleboel andere. Het duurt nog wel eventjes voordat je in deze bak kunt rijden, maar als het moment daar is, ben je wel verzekerd van een leuk extra centje als je op reis gaat.

Nebular mijntechnologie

Daymak heeft een unieke software bedacht genaamd Nebular. Dit is een soort een cryptowallet die via zonne-energie wordt opgeladen. Zo blijft de auto dus door werken terwijl ‘ie stilstaat. Vervolgens worden de geminede munten opgeslagen in de auto.

Prima prijs voor een elektrische auto

De Spiritus, waarmee je dus kan crypto minen in de auto, kost niet eens belachelijk veel geld. Zodra de auto’s in 2023 op de markt komen, zullen de bolides per stuk zo’n 16.300 euro kosten. Er komt ook nog een zogeheten ultimate model, die iets meer aan de prijs is. Dit model gaat namelijk 121.900 euro kosten. Daar krijg je ook wat voor terug: deze speciale editie heeft een hogere topsnelheid en een groter bereik, maar hij zal niet sneller crypto minen.

crypto minen in de auto