Iedereen kent Cristiano Ronaldo. De Portugese nummer 7 van Manchester United staat – samen met Lionel Messi – bekend als een van de beste voetballers allertijden. Zijn grootste concurrent zit onder de tattoos, maar is het je ooit opgevallen dat de Cristiano deze plakplaatjes liever links laat liggen? Dit is de reden!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Niet ‘inked

De vijfvoudig Wereldvoetballer van het jaar is al twintig jaar actief in het voetballandschap en heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij voetbalde jarenlang voor Real Madrid en is aanvoerder, recordinternational en topscorer voor de nationale ploeg van Portugal. Daar waar zijn collega-voetballers bijna allemaal inked zijn, zien Ronaldo hier liever van af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Geen tattoos voor Ronaldo

Redenen om wel of geen tatoeages te nemen zijn natuurlijk persoonlijk en lopen uiteen. Je kan bang zijn voor de pijn, vindt het niet professioneel of je vindt het simpelweg niet mooi. Cristiano heeft een hele goede reden om geen tattoos te laten zetten. Aan nieuwmedium Diretta – uit Italië – liet Cristiano in 2012 weten dat hij niet beïnkt is, zodat hij vaker bloed doneren kan. Na het plaatsen of bewerken van een tattoo mag je namelijk vier maanden geen bloed doneren. Het verschilt per land, maar in Nederland mag een man vijf keer per jaar bloed doneren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Bloed- en beenmergdonor

Naast bloeddonor registreerde de wereldvoetballer zich ook als beenmergdonor. Hij begon hiermee toen het zoontje van ploeggenoot Carlos Martin in 2011 kanker kreeg. Voor de behandeling had het kind beenmerg én bloedtransfusies nodig. Ook hierna bleef Ronaldo bloed doneren. Samen met het farmaceutische bedrijf Abbott zette hij in 2015 een campagne op om mensen te stimuleren zich in te schrijven als donor. Petje af!