Wellicht kun je je Criminal nog wel herinneren. De Netflix serie werd ongeveer een jaar geleden door Netflix online gegooid. Bijna precies een jaar later kunnen we nieuwe Engelse afleveringen van de serie verwachten. Onder andere Kit Harington zal in Criminal seizoen 2 één van de verdachten gaan spelen.

Binnenkort kunnen we weer genieten van Criminal seizoen 2

Als er één constante factor is die ons leven een stuk fijner maakt, is het Netflix wel. Zo schreven we je eerder al over een paar toppers die in september nieuw op Netflix zullen verschijnen. Nu is door Netflix ook bevestigd dat Criminal  seizoen 2 daar één van zal zijn. Voorlopig staan er vier nieuwe Britse afleveringen op de planning. Het is dus nog de vraag of er ook weer Franse, Duitse en Spaanse afleveringen zullen volgen.

Criminal Seizoen 2

De hele aflevering draait om één verhoorkamer en één ontkennende verdachte

Het leuke aan het format van Criminal was het feit dat de gehele afleveringen zich afspeelden in verhoorkamers. Verdachten werden daar verhoord en hielden aan het begin steevast vol dat ze onschuldig waren. Of ze nou betrokken waren bij mensensmokkel, ervan verdacht werden hun vrouw te hebben vermoord (net als in true crime docu The Staircase) of men vermoedde dat ze informatie achter hielden: de verdachten gaven geen kik. Aan een team van ondervragers de lastige taak om ze, vaak in een race tegen de klok, tóch aan het praten te krijgen. Dat format zullen we in Criminal seizoen 2 ook terugzien.

Jon Snow te zien in Criminal seizoen 2

Voorheen produceerden zowel Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk én Duitsland allemaal drie afleveringen. Hierdoor maakte we kennis met verschillende teams en uiteenlopende zaken. Voorlopig staan alleen vier nieuwe Engelse zaken op de planning. In Criminal seizoen 2 zien we onder andere Kit Harington terug (Jon Snow!). Heb jij de eerdere afleveringen nog niet gezien? Check ze dan op Netflix. Vanaf 16 september vind je daar ook het nieuwe seizoen.