Kort geleden maakte Conor McGregor na een periode van afwezigheid, zijn comeback in de UFC. Het groots opgezette event bleek het toneel voor een droomrentree voor de Ierse vechter. Hij sloeg zijn tegenstander binnen een minuut naar de grond en liet de wereld maar weer even zien wat een belachelijke kwaliteiten hij in huis heeft. Nu lijkt hij een nieuwe tegenstander (in zijn ogen slachtoffer) op het oog te hebben. Dit keer niet voor een MMA-gevecht, maar een klassieke bokspartij.

Conor McGregor gaat een uitdaging niet uit de weg

Het lijkt er op dat er een nieuw gevecht op de horizon staat voor Conor McGregor en deze tegenstander komt uit een hele onverwachte hoek. Gisteren sprak oud bokser Oscar De La Hoya zich uit en zei het van McGregor te winnen als zij tegenover elkaar zouden komen te staan.

De La Hoya, die al meer dan tien jaar niet professioneel heeft gevochten beweert de Ier gemakkelijk knock-out te slaan als ze nu tegenover elkaar zouden komen te staan. Twee rondes om precies te zijn. Dat is wat De La Hoya nodig heeft om van Conor McGregor te winnen.

Ik hou van McGregor in de Octagon, ik respecteer hem en ik kijk naar alles wat hij doet. Maar de boksring is een heel ander verhaal. Een heel ander verhaal

McGregor hapt meteen

Deze boodschap is ook Conor McGregor niet ontgaan en nog voor De La Hoya een seconde de tijd had te reflecteren op de dwaze woorden die hij heeft gesproken, heeft de hongerige Ier al toegehapt.

 

Alhoewel het grote publiek McGregor natuurlijk kent als de genadeloze MMA-vechter met zijn opvallende opkomst en genadeloze klappen, is de bokswereld hem alles behalve vreemd. Wel zal het, net als tegen Mayweather in 2017, een uitdaging worden om de ‘extra mogelijkheden’ van MMA los te laten en het te beperken tot het pure boksen.

De Le Hoya heeft nog niet gereageerd op de geaccepteerde uitdaging van Conor McGregor. Of het gevecht er ooit gaat komen is dan ook nog even de vraag. Wij zouden er naar uitkijken. Een gepensioneerd bokslegende in de ring tegen MMA-beest McGregor. Dat wordt hoe dan ook een spektakel.