De tijden van slechte – en vooral niet passende – condooms zijn bijna voorbij en dat heeft alles te maken met jouw kleine banaan. Mannen die geregeld seks hebben met een condoom om hun ding dong, klagen namelijk al sinds mensenheugenis over het discomfort wat dit rubbertje hun biedt. Experts en onderzoekers zijn er eindelijk achter waardoor dit komt en de conclusie lijkt enigszins voor de hand liggend: de standaard condoom maten zijn te groot voor de gemiddelde penis.

Kleiner dan gedacht

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde stijve penis van een man zo’n 14 cm is. Dit is precies 3 cm korter dan de standaard condoom maat, die 17 cm bedraagt.

“The idea was it had to be long enough to fit most men, and excess length could just be rolled,” aldus sex health expert Debby Herbenick, tegen de New York Times.

Het onderzoek, bestaande uit 1.661 Amerikaanse mannen, kwam erachter dat 83% van alle mannen een kortere penis heeft dan de maat van een standaard condoom. Weer een andere studie, die keek naar 15.000 bananen over de hele wereld, kwam uit op een lengte van 13,12 cm, dit is dus nog net iets korter dan die 14 cm.

A further study found that 15,000 penises from across the globe had an average erection length of 13.12cm

Meten is weten

Indien je een fan bent van nummers en dolgraag zou willen weten hoe jouw zaakje het er vanaf brengt, dan is het handig om te weten dat standaard condooms tussen de 17 en 21,1 cm lang en tussen de 9,9 en 11,43 cm breed (omtrek) zijn.

Bron: D'Marge