De eerste commerciële ruimtevluchten zitten er aan te komen. Nog even en dan maak jij misschien wel een retourtje naar de maan.

Commerciële ruimtevluchten

SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, heeft namelijk zojuist laten weten dat ze hun eerste passagier hebben ingeschreven voor een trip rond de maan. Zodra de reis doorgaat wordt dit de eerste keer sinds NASA’s Apollo missies in de late jaren 60 en de vroege jaren 70 dat iemand zo ver als de maan en ook het verst in de ruimte als privé-passagier heeft gereisd.

Bedrijven als SpaceX en VirginGalactica, van Richard Branson en Jeff Bezos van Amazon, streven al een lange tijd naar commerciële ruimtevluchten en dat lijkt nu dan ook steeds dichterbij te komen. SpaceX liet het de wereld weten door de volgende tweet te posten:

Voor nu weten we nog niet wie de gelukkige is, maar toen iemand een grappige reply plaatste of het Elon Musk zelf was, werd erop gereageerd met een Japanse vlag emoji. Grote kans dus dat het een Japanner wordt. Maar we zullen er maandag 17 September ongetwijfeld meer over horen.