Entertainment

Stewardess onthult: ‘We hebben codenamen voor als we een knappe passagier zien’

stewardess

Heb je je ooit afgevraagd of de stewardess die net langs liep een bijzondere codenaam voor je heeft? Het blijkt dat cabinepersoneel een ingenieuze manier heeft ontwikkeld om discreet te kunnen praten over passagiers op wie ze een oogje hebben tijdens vluchten. In dit artikel duiken we in de wereld van de geheime codes die stewardessen gebruiken en onthullen we hoe ze stiekem communiceren over hun interesses aan boord van vliegtuigen. Van 'Bob' tot 'Italiaans eten', ontdek hoe je misschien wel stiekem genoemd wordt door de crew terwijl je rustig in je stoel zit.

Ben je Bob, zeg het hardop (ook in de lucht)

Als je ooit in het vliegtuig hebt gezeten en je hebt de bemanning iets horen fluisteren over ‘Bob’, dan zou je zomaar het onderwerp kunnen zijn van een geheime code onder de stewards en stewardessen. Het blijkt namelijk dat cabinepersoneel een eigen taaltje ontwikkelt om discreet te kunnen praten over passagiers op wie ze een oogje hebben.

Vliegtuigbemanningen moeten ervoor zorgen dat hun gesprekken niet worden afgeluisterd door de rest van de passagiers, dus zijn ze inventief geworden in het bedenken van manieren om hun interesses onderling te delen zonder betrapt te worden.

Stewardessen jargon

Soms geeft de vliegtuigbemanning ons een kijkje achter de schermen van bijvoorbeeld hoe de bemanning communiceert als ze iemand aantrekkelijk vinden tijdens een vlucht.

‘Bob’ staat dus voor ‘best on board’, oftewel de aantrekkelijkste passagier aan boord. Als je dus de crew hoort praten over ‘Bob’ terwijl ze de veiligheidsgordels controleren, dan is de kans groot dat ze het over jou hebben.

Het blijkt dat elke luchtvaartmaatschappij zijn eigen geheime woordenschat heeft om aan te geven dat ze interesse hebben in een passagier. Zo vertelde een andere stewardess hoe ze met haar collega’s communiceerde over aantrekkelijke reizigers door te doen alsof ze het over het avondeten hadden.

Dus, als je een ongewoon gesprek opvangt over ‘Bob’ of wat de crew vanavond gaat eten, dan zou dat zomaar een subtiele hint kunnen zijn dat ze jou wel zien zitten. Dus wees gewaarschuwd de volgende keer dat je aan boord stapt, als je in de smaak valt heeft de bemanning misschien wel een geheime naam voor jou bedacht.