CLIP, het klinkt als een band bestaande uit tieners die liedjes maakt voor de jeugd, maar we hebben het hier met iets heel anders te maken. CLIP is namelijk een product dat je doodgewone fiets omtovert in een elektrische racer. Dat klinkt ons dan wel als muziek in de oren.

CLIP

Op de website van CLIP maken de ontwikkelaars hun doel duidelijk. Ze willen de uitstoot – waar wij als mens verantwoordelijk voor zijn – drastisch verminderen. Een elektrische fiets heeft als voordeel dat het niet of nauwelijks voor co2 uitstoot zorgt (het ligt er natuurlijk wel aan waar je de stroom vandaan haalt). Je zou kunnen zeggen dat een gewone fiets ook voor geen uitstoot zorgt. Dat klopt, maar met een gewone fiets kom je net iets minder ver en haal je de top van die heuvel net even minder makkelijk. Daarbij geven ze aan dat elektrisch fietsen nogal duur kan zijn, dat willen ze veranderen.

CLIP

De mannen achter het bedrijf hadden natuurlijk geld nodig voor zo’n dergelijk product. Vandaar dat ze hun geluk inĀ Kickstarter zochten. Er werd met veel enthousiasme gereageerd en het bedrijf behaalde daardoor ruim haar doel. 10.000 dollar was benodigd, ze gingen hier ruim overheen met een kleine 6.500 dollar.

Specificaties CLIP

Je wilt nu natuurlijk de ins en outs weten van deze uitvinding. Om te beginnen is het een draagbaar dingetje, hij weegt slechts 1,7 kilo. Je kunt hem binnen 1 seconde op je fiets monteren of hem eraf halen. Dat is lekker snel. Over snelheid gesproken: met het ding ga je 25% sneller dan anders. Dit komt door zijn krachtige 450W motor.

CLIP

Jammer genoeg moet je diep in de buidel tasten, de CLIP kost momenteel zo’n 599 dollar op kickstarter. Dat is nog steeds goedkoper dan het aanschaffen van een gloednieuwe elektrische fiets en dan kan je er nog wat Castelli fietskleding bijkopen ook, mooi meegenomen toch? Bij een aankoop plant het bedrijf als extraatje 500(!) bomen en je mag meestemmen over de kleuren van de volgende versie van de CLIP. Al doet het bedrijf als extraatje 500(!) bomen planten en je mag meestemmen over de kleuren van de volgende versie van de CLIP. Ondanks dat hopen wij wel dat de prijs iets gaat zakken.

Bron: MAN MAN