Hou jij van actiefilms en in het bijzonder films die zich terug in te tijd afspelen? Dan kan Cliff Walkers zomaar eens jouw nieuwe lievelingsfilm worden. Deze film gaat over vier spionnen uit de Sovjet-Unie die voor een geheime missie terugkeren naar China. Dat loopt echter al gauw helemaal fout af.

Nieuwe spionagefilm Cliff Walkers

In de nieuwe film Cliff Walkers volgen we vier spionnen. Zij worden in de communistische Sovjet-Unie van de jaren ’30 in het geheim getraind. Tijdens de training die ze moeten doorstaan leren ze onder andere omgaan met parachutes, wapens, leren ze vechttechnieken en worden ze bekwaam met de Russische taal. Een intensieve training, die maar liefst 7 maanden duurt. Die training is niet voor niets: ze worden namelijk klaargestoomd voor de geheime operatie ‘Utro’.

Cliff Wallkers

Undercovermissie in China verandert al gauw in heftige confrontatie

‘Utro’ brengt de vier geheim spionnen naar Harbin, een gigantische stad in China waar miljoenen mensen leven. De operatie hoort in het geheim te worden uitgevoerd, maar zodra ze in Harbin zijn worden ze al verraden. Dat zorgt ervoor dat het leven van de vier geheim agenten meteen niet meer veilig is. Het gevolg is een film vol met achtervolgingen, gevechten in nauwe ruimtes en de nodige schietpartijen. China is namelijk niet van plan om Utro te doen slagen. Dat maakt van Cliff Walkers een actiefilm waarin er ongelofelijk veel op het spel staat. Toch blijft het – in elk geval in de trailer – nog onduidelijk wát precies het doel is met operatie Utro. Waar zijn de geheim agenten naar op zoek?

De release-datum van Cliff Walkers

Het antwoord op die vraag is binnenkort te zien. Nou ja, in Amerika. Daar staat Cliff Walkers voor 30 april op de planning. Het is nog niet bekend wanneer wij in Nederland de vette spionagefilm kunnen kijken. Gelukkig staat er op Netflix genoeg anders. Denk bijvoorbeeld aan de vette film The Girl in the Window die er binnenkort aan zit te komen.