Je zal maar 35 jaar zijn, Badr Hari tot je vrienden mogen rekenen en dik 450 miljoen dollar bezitten. Dat is het geval als je Christiano Ronaldo heet. Maar wat geef je een man die echt alles al heeft? Een huis kopen hoeft niet meer, hij bezit al een villa in La Finca, een exclusieve wijk in Madrid welke geheel in ontworpen door architect Joaquin Torres. Dan maar een andere wagen geven als verjaardagscadeau, moet zijn vriendin hebben gedacht. Sinds kort staat er dus een prachtige Brabus G-klasse V12 in zijn garage naast de Ferrari, Maserati en zijn Rolls Royce.

Brabus G-klasse V12 voor Christiano Ronaldo

CR7 is er niet de man naar om het zuinig aan te doen. Hoeft ook niet, zijn contact met Juventus levert hem jaarlijks 64 miljoen dollar op. Mede dankzij  zijn levenslange verbintenis met Nike (waarde 1 miljard dollar), hoeft hij zich geen zorgen te maken wat betreft de financiën. Genoeg reden voor zijn vriendin Georgina Rodríguez om hem te verrassen met iets wat Ronaldo nog niet had: een zeer zeldzame Brabus. De wagen heeft maar liefst 900 pk onder de motorkap en heeft een koppel van 1500 Nm. Nu maar hopen dat hij deze wagen niet in de prak rijdt zoals eerder het geval was met zijn Ferrari. Al met al komt de waarde van zijn wagenpark nu neer op zo’n 15 miljoen dollar.

Van 530 pk naar 900 pk

De Brabus is geen alledaagse wagen die je even bij de dealer aanschaft. Het beestje bezit een 6,3-liter V12-motor uit de Mercedes S 600 L. Daar was het blok al goed voor een slordige 530 pk. Met wat interessante trucjes werd dit dus lekker verhoogd. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de prestaties. Cristiano Ronaldo kan nu in 3.8 seconden een snelheid bereiken van 100 kilometer per uur. Met een topsnelheid van 280 kilometer per uur kan de Portugees dus lekker op snelheid gaan toeren. Mocht hij dat gaan doen, zal hij wel een rit moeten uitzoeken met voldoende tankstations. Erg zuinig is de Brabus niet. Sterker nog, de wagen zuipt er lustig op los: 26,4 liter brandstof per 100 kilometer.

Cristiano Ronaldo

Prijskaartje: vanaf 605.000 euro

Het exclusieve karakter van de Brabus wordt pas duidelijk als je weet dat er slechts 10 exemplaren van worden gebouwd. Cristiano Ronaldo is dus de gelukkige bezitter van een zeer zeldzame wagen. Daar hangt dan ook een leuk prijskaartje aan vast: minimaal 605.000 euro. Dat hoefde hij niet zelf op te hoesten, dat deed zijn mooie vriendin wel voor hem.

brabus-g-v12-900-9 brabus-g-v12-900-26